Bakan Nebati’den vahim enflasyon itirafı

Yayın tarihi: 3 Şubat 2022 Perşembe 9:49 am - Güncelleme: 3 Şubat 2022 Perşembe 9:49 am

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun yüzde 50 civarında tepe yapacağını ve bunun da Nisan ayında gerçekleşeceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Nikkei Gazetesi’ne ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, TL’de daha fazla değer kaybı beklemediğini ve 2022’de yüzde 5 civarında büyüme yaşanacağını söylemesine rağmen Nisan ayında enflasyonun yüzde 50 civarında olacağını söyledi.

Nebati’nin açıklamaları şöyle:

Enflasyon Nisan ayında yüzde 50’nin altında tepe yapacak. Türk Lirası’nda daha fazla değer kaybı beklemiyorum. 2022’de büyüme yüzde 5 civarında olacak. 19 Aralık’tan bu yana dövize önemli müdahale olmadı. Kur korumalı yeni mevduat planında toplam hacim 272 milyar lirayı aştı. Kur korumalı yeni mevduat planına 113 milyar lira döviz hesaplarından geldi. İhtiyaç olduğu sürece kur korumalı mevduat uygulaması devam edecek.

TÜSİAD Baş Ekonomisti Altınsaç: Politika faizi devreden çıktıysa enflasyonla nasıl mücadele edilecek?

18 AY LAZIM

Kur korumalı mevduatta tepe noktasına ulaşıldığını değerlendirdiğimizde, bir karar vereceğiz. Enflasyona karşı koruma sağlayacak enstrümanlar düşünüyoruz, ancak bu tür enstrümanlara şu an için ihtiyaç yok. 2023 Haziran seçimlerine karan tek haneli enflasyona sahip olacağız. Bu programı uygulamak için 18 aya ihtiyacı var ve seçimlere kadar 17 ayımız var. Pazartesi ve Salı günü Londra’da yatırımcılar ile biraraya geleceğim. Londra’dan sonra Cumhurbaşkanı’na BAE’de eşlik edeceğim ve G20’nin Jakarta toplantısına gideceğim. Ayrıca Bahreyn’i ve tekrar Londra’yı ziyaret edeceğim. Bahar aylarında Japonya, Çin ve Singapur’a gitmek istiyorum. Uyguladığımız politikadan dönüş yok ve gündemimizde faiz artırımı yok.

Merkez Bankası’ndan hükümete açık mektup