Bakan Nebati’den son inciler: Rahat olun

Yayın tarihi: 5 Ocak 2022 Çarşamba 11:03 am - Güncelleme: 5 Ocak 2022 Çarşamba 2:43 pm

20 Aralık tarihi bir milattır” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati “Herkesin kazandığı bir dönem olacak, rahat olun” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, MÜSİAD Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Nebati, “TL’yi güçlendirecek enstrümanlarımızı sunduk, dönem bu enstrümanları kullanma dönemi” dedi.

Nebati’nin “Üzerimizde aralık ayının yüksek enflasyonu kambur olarak duruyor” sözleri ise sosyal medyada tepki gördü.

 

Döviz kurlarına da değinen Nebati, bu tartışmanın artık bittiğini belirterek, “Dün itibariyle kur korumalı mevduat 91,5 milyar TL’ye ulaştı” ifadelerini kullandı. “TL’yi güçlendirecek enstrümanlarımızı sunduk, dönem bu enstrümanları kullanma dönemi” diyen Nebati, özetle şöyle konuştu:

“ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

“Yeni yatırım ve açılımlarla ihracat hedefine ulaşacağımız açık. Türkiye ihracat eksenli politikasına devam edecek. Salgına ve kapanmaya rağmen 29 milyon turist ile yüksek gelir elde ettik, bu yıl da bunu aşacağız. Cari işlemlerde iyileşme sürüyor. Yeni ekonomik modelle birlikte düşük cari açıktan cari fazlasına geçeceğiz. Yeni ekonomik modelin işlendiği yeni dönem önünü gören hesabını kitabını bilen bir dönem olacak. Ortodoks politikaları bir tarafa koyduk, artık heterodoks politika uygulamada. Bütçe disiplininden asla taviz vermeyeceğiz. Herkesin kazandığı bir dönem olacak, rahat olun. 20 Aralık tarihi bir milattır.

Bakan Nebati kur korumalı mevduat miktarını açıkladı

“İMALAT VE İHRACATA YÖNELİK FİRMALAR İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ VAR”

Üretim odaklı, imalat ve ihracata yönelik firmaları destekleyecek çalışmalarımız var. Enerji, savunma ve ilaç sektörüne yönelik teşvikler devam edecek. Yeter ki üretin, ihracat ve istihdam kalemlerini artırın, biz sizi sırtımızda taşıyacağız.

CHP’nin ’20 Aralık soygunu’ önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi!

ENFLASYON AÇIKLAMASI

Dünyanın bir çok ülkesi yüksek enflasyonla karşı karşıya. Enflasyonla mücadelemize sert ve kararlı bir şekilde devam edeceğiz.”

Nebati itiraf etti! Çarpılan millet olmuş

“TL İÇİN ENSTRÜMANLARIMIZI SUNDUK”

Türk Lirasını koruyacak, güçlendirecek enstrümanlarımızı sunduk, dönem bu enstrümanları kullanma dönemi. Bizim gücümüz bu toplumun dayanışmasından ve manevra kabiliyetimizden kaynaklanıyor. Birilerinin bize söylediği ve öğrettiği şeyin dışına çıkıyoruz, bu yolda yürümeye devam edeceğiz.

Bakan Nebati yüzde 12’yi ağzından kaçırdı

KUR KORUMALI MEVDUATTA SON DURUM

Kur artık tartışılır olmaktan çıktı, döviz kurları dengeye kavuştu. Kur korumalı mevduatta rakam 91.5 milyar TL’ye ulaştı. Dövizdeki köpük ve algı gitti.”

Bakan Nebati, kur korumalı mevduata ilişkin son rakamları açıkladı