Bakan Nebati, kur korumalı mevduata ilişkin son rakamları açıkladı

Yayın tarihi: 4 Ocak 2022 Salı 11:07 am - Güncelleme: 4 Ocak 2022 Salı 11:10 am

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kur korumalı mevduata ilişkin son rakamları açıkladı. Nebati “Bankacılık sektöründe 84,05 milyar lira kur korumalı mevduat fonu bakiyesi bulunmaktadır” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Bankalardan temin edilen geçici son verilere göre, bankacılık sektöründe 84,05 milyar lira kur korumalı mevduat/katılım fonu bakiyesi bulunmaktadır” dedi. Ayrıca Bakan Nebati kur korumalı mevduat benzeri yeni araçların da geleceğine işaret ederek “Türk lirasının cazibesini artırıcı yeni kur korumalı mevduat hesabı gibi yeni enstrümanlar geliştirerek enflasyonu azaltacağız” diye konuştu.

Nebati’nin açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

“Vatandaşların kur korumalı TL vadeli mevduat/katılım fonuna ilgisinin yüksek olduğu görülmektedir.

Cari açığa doğrudan etki edecek, ileri teknolojiye ve yüksek toplam faktör verimliliğine sahip enerji, savunma sanayisi, havacılık, ilaç gibi stratejik sektörlerle tarım ve hayvancılık gibi yaşamsal öneme sahip sektörler desteklenecek.

Finansal piyasalardaki hareketlere yönelik alınan tedbirlerin etkisini 2022 yılında daha net göreceğiz.

(Türkiye Ekonomi Modeli) Bu sistemde, beklentileri iyi yöneterek ve Türk lirasının cazibesini artırıcı yeni kur korumalı mevduat hesabı gibi yeni enstrümanlar geliştirerek enflasyonu azaltacağız.

Birgün, Nebati’nin sözleriyle manşete zamları aldı! Lan nasıl?