Bakan Nebati hakkında suç duyurusu!

Yayın tarihi: 18 Mart 2022 Cuma 12:17 pm - Güncelleme: 18 Mart 2022 Cuma 12:17 pm

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Fransa’da konuşma yapan Hazine Bakanı Nureddin Nebati’nin yabancı yatırımcılara yönelik, “Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun. Mevzuatı da değiştiririz” ifadeleri hakkında hakkında suç duyurusunda bulundu.

16 Mart’ta Fransa’nın Cannes kentinde GYODER uluslararası yatırım toplantısında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yatırımcılara seslenerek, “Bir problem mi yaşadınız? Rahat olun. En sevdiğim konuda şu yatırımcılara zorluk çıkaran mevzuat ya da bürokrasidir. Hep beraber kavga edelim. Bürokrasiyi alaşağı ederiz. Arkamızda cumhurbaşkanımız var, rahat olun. Mevzuatı da değiştiririz. Cumhurbaşkanlığı sistemi içerisinde hızlı bir adım atıyoruz. Yatırımlarınızı Türkiye Cumhuriyeti’ne çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Paranızı kazanırsınız, verginizi ödersiniz, dilediğiniz gibi yaşarsınız.” şeklindeki sözleri kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

HKP avukatları, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıklamalarının ardından “Nüfuz Ticareti”, “Görevi Kötüye Kullanma”, “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama” suçlarını işlediğini belirterek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Nebati’nin bürokrasiye göz dağının ardından Erdoğan çıktı! ‘Bürokratın kafasında sandalye kır’ iddiası

“AKP’NİN HUKUK BÜROSUNA DÖNÜŞMÜŞ YARGIDAN BİR ŞEY ÇIKMAYACAĞINI BİLİYORUZ”

Suç duyurusuna ilişkin TELE1’den Rabia Azra Sözcü’ye konuşan HKP MYK Üyesi Adnan Okur şunları söyledi:

“Bugün itibarıyla suç duyurusunda bulunduk. Fransa’da sarf etmiş olduğu sözlere yönelik. Yabancı para babalarının yararına, yerli ekonominin özellikle üreticilerimiz ve halkımızın zararına bir konuşma olarak gördüğümüz için… Parti olarak üzerimize düşen görevi yaptık ve suç duyurusunda bulunduk. Buna sessiz kalmadık ve bir tepki verdik. Biliyorsunuz son zamanlarda AKP’giller’in yapmış oldukları yolsuzluklara karşı hep suç duyurusunda bulunuyoruz. AKP’giller’in hukuk bürosuna dönüşmüş yargıdan bir şey çıkmayacağını biliyoruz ama amacımız kayıt altına aldırıp, tarihe not düşmek. Tekrar ediyorum, bir şey çıkmayacağını biliyoruz ama eninde sonunda bu devran dönecek. O zaman bu tozlu raflardan bu dosyalar inecek, mahkemelerden vicdanlı hakimlerin yüzlerine okuyacağı iddianamelere dönüşecekler.

Yargı o kadar teslim olmuş durumdaki suç duyurusundaki ismi gördüklerinde direk kovuşturmaya, soruşturmaya yer yok kararı verip geçiyorlar. O kadar yılmış ve korkmuş durumdalar ki soruşturmaya yer olmadığı kararı (SYOK) ve kovuşturmaya yer olmadığı (KYOK) kararlarında normalde davalının belirtilmesi gerekiyor, bunu bile belirtmiyorlar.”

Nebati: Arkamızda Cumhurbaşkanı var bürokrasiyi alaşağı ederiz