Bakan Murat Kurum’dan ‘itiraf’ gibi Kanal İstanbul açıklaması

Yayın tarihi: 18 Aralık 2019 Çarşamba 5:03 pm - Güncelleme: 18 Aralık 2019 Çarşamba 5:03 pm

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesi nedeniyle kaybedilecek su miktarını açıkladı. Bakan Kurum, projeyle 32,7 milyon metreküp su kaybı olacağını kaydetti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulunda 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifinin 6. maddesinin görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Çevreye ilişkin tüm projelerin, iklim değişikliğiyle ilgili eylem planı çerçevesinde yapıldığını söyleyen Kurum, amaçlarının, 2023’e kadar nüfusun tamamına düzenli depolama ve atık su arıtma hizmeti vermek olduğunu söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan önemli Kanal İstanbul uyarısı! Siyasi bir boyutu olacak…

Kanal İstanbul Projesi ile susuzluğun ortaya çıkacağı eleştirilerini de yanıtlayan Kurum, “Kanal İstanbul Projesi’nden kaynaklı kaybedilecek su miktarı 32,7 milyon metreküptür. Yıllık toplam 1,8 milyar metreküp su sağlayacak olan Melen Projesi bittiği zaman Sazlıdere’de kaybedilen hacmin yaklaşık 36 katı su, Melen’den sağlanacaktır. Bunlara ek olarak planlama aşamasındaki Balaban Barajı’nın devreye sokulmasıyla diğer alternatif su kaynakları sağlanacaktır. Kanal İstanbul’un yapılmasıyla susuzluğun artması söz konusu değildir.” ifadelerini kullandı.