Bakan Kurum’dan CHP’li vekile yanıt! 5 yılda yabancıya 200 bin konut satıldı

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 2:27 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 2:36 pm

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son 5 yılda yabancılara 200 bin konut satıldığını iddia etti.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a son 5 yılda yabancılara ne kadar konut, arsa ve gayrimenkul satıldığını sordu. Kılıç’ın önergesine yanıt veren Bakanlık, 200 bin konut satıldığını söyledi.

Kurum’un yanıtının ardından açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, yabancı kişilere son beş yılda 10 bin 419 ana taşınmaz, 197 bin 555 konut satıldığını aktararak, “Yabancıların son beş yılda İstanbul’da aldığı ana taşınmaz 2 bin 492 adet; konut, işyeri vb. taşınmaz ise 93 bin 909 adet olarak gerçekleşti. Geçen yıl yabancılar 3 bin 794 ana taşınmaz, 62 bin 124 adet de konut ve işyeri satın aldı” dedi. Kurum’un verdiği cevapta aktif taşınmazların dikkate alındığını belirten Kılıç, yabancıların Türk vatandaşı veya tüzel kişilere yaptıkları devirlerin pasif istatistikler olduğunu ve hesaba dahil edilmediğini söyledi.

“TOPRAKLAR VE ÜLKE PARSEL PARSEL SATILIYOR”

Sevda Erdan Kılıç, Bakan Kurum’un verdiği cevabı toprakların ve ülkenin parsel parsel satılması olarak yorumladı. Yabancılara son yıllarda çok fazla konut satıldığını aktaran Kılıç, “2017 yılından beri yabancılara 200 bin konut ve işyeri satılmış ve bu satışın 62 bini de geçen yıl gerçekleşmiş. Yani son beş yıldaki toplam satışın yaklaşık üçte biri 2021 yılında gerçekleşmiş” dedi. Kılıç, yapılan satışlarda Türk vatandaşlığı almanın etkisi olduğunu söyledi.

Türk vatandaşlığı almak ara sokaklara düştü! Yusufpaşa’da yabancı kaldık

“VATANDAŞLIK OY ALMAK İÇİN VERİLİYOR”

400 bin dolara Türk vatandaşlığı satıldığını aktaran Kılıç, “Ülkemiz adeta istila edilmektedir, işgale uğramaktadır. Tabi yabancılara vatandaşlık hakkını niye bu kadar kolay verdiklerini tahmin etmek çok zor olmasa gerek. Yapılacak seçimde yabancıların AKP’ye oy vermelerinin hesabını yapmaktadırlar. Ama istediklerini yapsınlar, ister tüm yabancılara vatandaşlık vererek oy hakkı tanısınlar isterlerse mezarda bulunanlara oy hakkı tanısınlar, Türkiye’nin geleceğinin belirleneceği seçimde, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı iktidarını engelleyemeyecekler” açıklamasında bulundu.

CHP’li gençlerden Bakan Kurum hakkında suç duyurusu