Bakan Kuruma Ankara’dan yanıt: Ne Ankara’sı? Sayenizde Türkiye ağlıyor

Yayın tarihi: 28 Kasım 2021 Pazar 4:55 pm - Güncelleme: 28 Kasım 2021 Pazar 4:55 pm

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Beypazarı’nda düzenlenen ‘Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni’ne katılmış, yaptığı konuşmada “Ankara’yı CHP zihniyetine teslim etmeyeceğiz” diye konuşmuştu. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışman Servet Avcı Bakan Kurum’un sözlerine yanıt verdi.

Bakan Kurum’un Ankara’ya ithafen söylediği sözlere Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Servet Avcı şu sözlerle yanıt verdi:

“Bakan Bey, ne Ankara’sı? Sayenizde bütün Türkiye ağlıyor… Ankara hiç olmazsa yaraları sarıyor… Sizden teşekkür beklemiyoruz, bari susun!.. Algı da çalgı da çengi de size kalsın!..”

BAKAN KURUM “ANKARA AĞLIYOR” DEMİŞTİ

Bakan Kurum yaptığı konuşmada Ankara ile ilgili şu sözleri söylemişti:

“Hani ünlü bir şiir vardı, ‘Ankara’nın taşına bak, gözlerimin yaşına bak.’ Evet, Ankara ağlıyor. Bunlar Ankara’yı 1994 öncesi gibi Megaköy yapmaya azimliler. Onlar Ankara’yı yeniden bozkıra geri döndürmekte kararlılar, biz ise Ankara’yı büyüyen, gelişen ve Yeşil Ankara yapmakta kararlıyız. Bakın en son Başkent Millet Bahçemizi açtık. 20 günde 2 milyon insan istifade etti. İnşallah bu millet bahçelerimizle, çevre yatırımlarımızla Ankara’yı CHP zihniyetine; reklam, algı, çalgı, çengi belediyeciliğine teslim etmeyeceğiz.”

“Biz, milletimizin derdiyle hemdert olduk ve o dertlere deva bulmak için yollara düştük. Çünkü biz eser ehliyiz. Bizi, ‘karanlık ajanslar tarafından’ üretilen tartışmalarda bulamazsınız. Bizi dedikoduların, iftiraların, ithamların, karanlık senaryoların peşine takılıp gidenlerin arasında bulamazsınız. Biz Fikirtepe’de, Kirazlıtepe’de, Cinderes’te depreme dayanıksız evlere neşter vuruyoruz. İstanbul’u, Ankara’yı yeşille, millet bahçeleriyle buluşturuyoruz. Altındağ’da tarihi meydanlarımızı ihya ediyoruz. Bizi, Ankara Mamak’ta kentsel dönüşüm şantiyesinde, Çankaya’da temeli kayan Açelya Apartmanı’nın yanında, Kızılcahamam’da yanan Kasaplar Çarşısını yeniden inşa ederken bulursunuz. Bizi arayan Şırnak’ın yollarında, Edirne’nin yollarında bulur. Bizi arayan Konya’nın, Trabzon’un, Sakarya’nın, Hatay’ın yollarında bulur. Bizi arayan İzmir’de, Bayraklı’da bulur. Bizi arayan Antalya’da, Muğla’da yangın bölgelerinde, Karadeniz’de sel bölgelerinde bulur. izim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Biz, siyaseti makam ve mevkiler için değil, millete ve memlekete hizmet etmek için bir araç olarak görüyoruz.”