Bakan Kurum: Kanal İstanbul’dan vazgeçmeyeceğiz

Yayın tarihi: 20 Kasım 2020 Cuma 2:24 pm - Güncelleme: 20 Kasım 2020 Cuma 2:24 pm

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbulluların yüzde 64’ün karşı çıktığı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na soruşturma açılmasına neden olan Kanal İstanbul Projesi ile ilgili, “Projeden herhangi bir vazgeçilme söz konusu değil” açıklaması yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi’nden herhangi bir vazgeçilmenin söz konusu olmadığını söyledi. Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısına verilen arada gazetecilerin sorularını cevapladı.

Kanal İstanbul Projesi’nde son durumun ne olduğu, bu projeden vazgeçilip vazgeçilmediğinin sorulması üzerine Kurum, “Projeden herhangi bir vazgeçilme söz konusu değil. Şu anda yapılması gereken planlama süreci, yine ÇED süreci ilerletiliyor. Bu çerçevede süreç yürüyor. Herhangi bir aksama, problem yok” dedi.

İmamoğlu, İstanbul’da koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısını açıkladı

NE OLMUŞTU?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında ‘Kanal İstanbul’ nedeniyle soruşturma başlatıldığını duyurmuş, İBB Sözcüsü Murat Ongun da bunu doğrulamıştı.

Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Kanal İstanbul projesi için ‘devlet projesi’ ifadesi dikkat çekmişti. Tartışmanın taraflarından olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisi hakkında başlatılan ‘Kanal İstanbul’ soruşturmasına sert sözlerle tepki göstermişti. FOX TV’de konuşan İmamoğlu “Kanal İstanbul projesi, bir seçim projesidir. Adı da çılgın proje. Tam 9 yıl sonra tartışmalı bir ÇED raporuyla gündeme geldi. ÇED raporuna ben dahil on binlerce İstanbullu vatandaş itiraz başvurusu yaptı.