Bakan Kurum: İzmir’de yıkılan 17 binanın 16’sında arama kurtarma çalışmaları tamamlandı

Yayın tarihi: 4 Kasım 2020 Çarşamba 12:22 am - Güncelleme: 4 Kasım 2020 Çarşamba 12:22 am

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir’de meydana gelen depremin ardından oluşan enkazlara ilişkin açıklamada bulundu. Kurum, yıkılan 17 binadan 16’sında arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, cuma günü meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından başlayan arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Rıza Bey Apartmanı önünde açıklamalarda bulundu. Kurum, yıkılan 17 binanın 16’sında arama kurtama çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

“111 VATANDAŞIMIZI ENKAZ ALTINDA KAYBETTİK”

“16 alanda arama kurtarma faaliyetleri tamamlandı, şu an sadece Rıza Bey Apartmanı’nda arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor. Arkadaşlarımız inşallah buradaki arama kurtarma faaliyetlerini de bu gece bitirmeyi planlıyorlar. Son ana kadar, enkaz altındaki vatandaşlarımıza sağ salim ulaşabilmek adına çalışmalarımızı hassasiyetle sürdürüyoruz. Şu ana kadar 107 vatandaşımızı enkaz altından sağ salim kurtardık, 111 vatandaşımızı ise enkaz altında kaybettik. ”

“YENİ BİNALAR ZEMİN ARTI 5 KATI GEÇMEYECEK”

“Bundan sonraki süreçte yoğun bir şekilde hasar tespit çalışmaları yapacağız. Yıkılan binaların yerine yapılacak binalar zemin artı 5’i geçmeyecek, yöresel mimariye uygun bir şekilde projelerimizi gerçekleştireceğiz. Ayrıca vatandaşlarımız 19 gün sonra konteynır kentte barınma ihtiyaçlarını gidermeye başlayabilecek. ”

“REZERV KONUT ALANINDA ÇALIŞMALARIMIZI BAŞLATTIK”

“Rezerv konut alanında çalışmalarımızı başlattık. Şehir hastanemizin hemen yanında 1 milyon 300 bin metrekarelik alanda yaklaşık 3 bin konutluk örnek bir proje gerçekleştiriyoruz. TOKİ Başkanlığımız inşallah 1 ay içerisinde inşaatlarına başlamak suretiyle en geç 1 yıl içerisinde tamamlayacağız. İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm çalışmasını başlatmış oluyoruz böylece. ”