Bakan Koca’ya uzmanlık sorusu: Bu tabloya bir cevabınız var mı?

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 8:04 pm - Güncelleme: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 8:04 pm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı son koronavirüs verilerindeki yükseliş endişeye sebep oldu. Twitter paylaşımında ”tedbir” vurgusu yapan Koca’ya, Erdoğan’ın Giresun’da düzenlediği mitingte kalabalığa çay fırlattığı sırada oluşan izdiham görüntüleri hatırlatıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Kocanın paylaştığı koronavirüs salgınına ilişkin sayılardaki artış endişeye sebep oldu. Bakanlığın verilerine göre; son 24 saatte 44 kişi daha yaşamını yitirdi, 1587 yeni vaka tespit edildi. Sosyal medya paylaşımında ”Güç tedbirde” diyen Koca’ya Erdoğan’ın Giresun mitingi hatıtlatılarak tepki gösterildi.

Erdoğan, salgını unuttu, Giresun’da miting alanında kalabalığa çay fırlattı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Giresun’un Dereli ilçesinde yurttaşlara hitap ettiği konuşmasında sosyal mesafe kuralına uyulmadığı görüldü. Erdoğan, Giresun’da miting yaptığı alanda kalabalığa çay fırlattı

Erdoğan, konuşmasında, “AFAD ve çeşitli bakanlıklarımız, yürütülen çalışmalar için Giresun’a 73,5 milyon lira ödenek göndermiştir” dedi. Erdoğan ayrıca, Giresun’da esnafın 50 bin liraya kadar olan zararının tamamı, bu rakamı aşanların da 50 bin liralık kısmının hibe olarak verileceğini söyledi.

“Afetten zarar gören KOBİ’ler için 100 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği ayrıca devreye sokulmuştur” diyen Erdoğan, “Giresun’da bir daha böyle bir afet yaşanmaması için toplam keşif bedeli 1 milyar 290 milyon lirayı bulan proje hayata geçirilecektir” ifadelerini kullandı.

CHP’li Ağbaba’dan tepki

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Veli Ağbaba, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösterdi. Ağbaba Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Erdoğan’ın yurttaşlara çay dağıttığı videoyu paylaşarak, “Evleri başına yıkılan halkın başına ‘keyif çayı’ fırlatıyor” dedi.

Koca’nın açıklamasına tepki yağdı

Erdoğan’ın mitinginin ardından Sağlık Bakanı Koca Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’nu paylaştı. Verilerdeki artış endişeye sebep olurken, sosyal medya kullanıcıları Erdoğan’ın miting görüntülerini hatırlatarak tepki gösterdi.

İşte o tepkilerden bazıları: