Ayasofya protokolünden dikkat çeken kare: Damat Albayrak Bakan Soylu’nun gerisine düştü

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2020 Cuma 3:24 pm - Güncelleme: 24 Temmuz 2020 Cuma 3:38 pm

Danıştay kararı ile müzeden camiye çevrilen Ayasofya’daki ilk namazda Bakan Koca’nın sosyal mesafe uyarısının bir tek Erdoğan için uygulandığı görüldü. Öte yandan Soylu’nun ikinci sırada olduğu protokolde, damat Albayrak’ın üçüncü sırada yer alması dikkatten kaçmadı.

Ayasofya protokolünde partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sağ tarafında ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yer aldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ikinci sırada olduğu protokolde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı olan Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak ise üçüncü sırada yer aldı.

Ali Erbaş hutbenin dışına çıktı… Atatürk’ü ‘lanetle’ hedef aldı

Ayasofya’nın 86 yıl sonra 4 minaresinden sırayla ezan okundu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kılıç geleneği ile okuduğu hutbenin ardından ilk cuma namazı da kılındı.

ALBAYRAK SOYLU’NUN GERİSİNE DÜŞTÜ

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya Camii’nde kılınan namazda en önde saf tuttu. Erdoğan’ın sol tarafında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay bulunurken, sağ tarafında ise MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici yer aldı.

İkinci sırada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gibi isimler yer alırken, Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak ise protokolün üçüncü sırasında yer alabildi.

Fahrettin Koca Ayasofya’daki görüntülere tepkisiz kalamadı