Bakan Koca’dan beklenen açıklama Uğur Şahin’den geldi

Yayın tarihi: 28 Nisan 2021 Çarşamba 5:26 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2021 Çarşamba 5:26 pm

BioNTech’in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, Türkiye’ye mümkün olduğu kadar aşı vermek istediklerini belirterek, her şeyin yolunda gitmesi halinde haziranda 30 milyon doza kadar aşıyı sevk etmek istediklerini söyledi.

Bilim İnsanı Uğur Şahin, geliştirdikleri koronavirüs aşısının ‘çift mutant’ Hindistan varyantına karşı etkili olduğunu açıkladı. Almanya’da Yabancı Gazeteciler Cemiyetinin (VAP) çevrim içi düzenlediği basın toplantısında konuşan Uğur Şahin, “Hala Hint varyantını test ediyoruz, ancak Hint varyantında daha önce test ettiğimiz ve aşımızın etkili olduğu mutasyonlar var, bu yüzden bu varyantta da etkili olacağından eminim” dedi.
Uğur Şahin, Hint mutasyonunda görülen bazı unsurların daha önceki testlerde işe yaradığını söylerken, “Aşı çok akıllı bir şekilde geliştirildi, endişelenecek bir şey yok” ifadelerini kullandı.Avrupa’nın virüs ile mücadelesi üzerine konuşan Şahin, “Avrupa nüfusu Temmuz ayında, en geç Ağustos ayında sürü bağışıklığına kavuşmuş olur” dedi.

”30 MİLYON DOZ GELEBİLİR”

Türkiye’deki durum ile ilgili bir soruya cevap veren Şahin, “Türkiye’ye hemen mümkün olduğu kadar çok doz (aşı) vermek istiyoruz, ancak onları önce üretmek zorundayız. Şimdi ilk dozları teslim ettik. Türkiye’ye çok daha fazla göndermeyi konuşuyoruz. Ancak bunun için üretim kapasitemizle uğraşmak lazım. Her şey yolunda giderse haziranda 30 milyona kadar dozu Türkiye sevk etmek istiyoruz. Temmuz ve ağustosta daha fazla doz göndermeyi konuşuyoruz.” dedi.