Bakan Koca ‘teknik hata’ dedi, tabloyu düzeltti

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2021 Perşembe 5:00 pm - Güncelleme: 6 Mayıs 2021 Perşembe 5:05 pm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 ilden 9’unun yanlış yazıldığı ‘vaka sayısının en çok azaldığı iller’ tablosu için ‘teknik hata’, doğru tabloyu yayınladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın geçen haftaya göre 100 bin kişi başına düşen vaka sayısının en çok azaldığı iller paylaşımının Sağlık Bakanlığı’nın geçen hafta paylaştığı verilerle uyuşmadığı ortaya çıktı. Koca, vakaların en çok azaldığı ilin İzmir olduğunu belirtirken, Sağlık Bakanlığı verilerine göre vakaların en çok Çanakkale’de azaldığı görüldü.

Koca’nın paylaştığı verilerde vaka düşüşü yaşanan diğer illerin de isimlerinin yanlış olduğu ortaya çıktı. Verilere İstanbul yerine Sakarya’nın, Giresun’un yerine Adana’nın, Yalova yerine Kırşehir’in, Tekirdağ yerine Kars’ın, Bayburt yerine Tokat’ın, Kocaeli yerine Batman’ın, Sinop yerine Nevşehir’in, Kırklareli yerine Manisa’nın yazıldığı görüldü.

KOCA: TEKNİK HATA GİDERİLDİ

Söz konusu hatayla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Koca, “5 Mayıs 2021 tarihinde paylaştığım grafikte il adları grafiklere yanlış olarak yerleştirilmiştir. Bu teknik hata Bakanlığımız kayıtlarındaki doğru hali yeniden düzenlenerek giderilmiştir” dedi, grafiğin doğru halini paylaştı.

Koca’nın paylaştığı ilk tablo

 

Koca düzeltilmiş dediği tablo

 

Sağlık Bakanlığı ile Koca’nın verileri uyuşmadı! 10 veriden 9’u farklı