Bakan Koca: Kızamık vakalarının yüzde 86’sı İstanbul’da

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2023 Salı 12:12 pm - Güncelleme: 4 Temmuz 2023 Salı 12:16 pm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kızamık vakalarının yüzde 86’sının İstanbul’da olduğunu açıkladı. Koca, salgın durumu olmadığını belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünkü kabine toplantısının ardından gündeme ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kızamık salgını konusunda ‘Türkiye’de bir salgın söz konusu mu?’ sorusuna yanıt veren Koca, “Vakaların yüzde 86’sı İstanbul’da. Türkiye’de salgın söz konusu değil, durum kontrol altında” dedi.

Sağlık Bakanlığı’ndan 81 ile ‘kızamık’ yazısı

SURİYELİ SAĞLIKÇILARIN İSTİHDAMI

Koca, Suriyeli sağlıkçıların istihdamına ilişkin iddialara ise, “Bugünlerde 4 bin Suriyeli sağlıkçının istihdam edilmesi durumu yeniden gündem yapılmıştır. Bundan iki yıl önce göç ve sağlık konulu uluslararası bir toplantıdaki sözlerim çarpıtılarak servis edilmiştir. Yabancı misyonlara bilgi vermek üzere, göçmen sağlığıyla ilgili ne yapılması gerektiğini anlattığımız bir konuşmaydı” yanıtını verdi.

YERLİ AŞI ÜRETİMİ

Koca, yerli aşı üretiminde son gelişmeler hakkında ise şunları söyledi: “Hıfzıssıhha merkezimiz şu an inşaat halinde. İlk etabı bitti, ikinci etabı devam ediyor. Bittiğinde, bugün kullandığımız tüm aşıların yüzde 86’sı yerli üretilir hale gelecek. Şu an Hepatit-A, suçiçeği ve kuduz aşılarını, teknoloji transferiyle yerlileştiriyoruz. Önemli bir aşamaya geldik, bitmek üzere.”