Bakan Kasapoğlu yurtlarda karantinada olan yurttaş sayısını açıkladı

Yayın tarihi: 14 Nisan 2020 Salı 10:50 am - Güncelleme: 14 Nisan 2020 Salı 10:50 am

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurt dışından getirilen vatandaşlarımızın, 14 günlük karantina süreçlerini geçirdikleri 57 ildeki 84 bakanlık yurdunda 12 bin 912 vatandaşın kaldığını 20 bin 427 vatandaşı ise evlerine döndüğünü bildirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurt dışından getirilen vatandaşlarımızın, 14 günlük karantina süreçlerini geçirdikleri 57 ildeki 84 bakanlık yurdunda 12 bin 912 vatandaşın misafir edildiğini, 20 bin 427 vatandaşı ise evlerine uğurladıklarını bildirdi.

Bakan Kasapoğlu, bakanlığına bağlı yurtlarda yürütülen koronavirüsle mücadeleye ilişkin bir açıklama yaparak, yeni bilgileri paylaştı.

KASAPOĞLU: YURTDIŞINDAN GELEN 33 BİN 339 VATANDAŞIMIZI MİSAFİR ETTİK

Bakan Kasapoğlu, Türkiye’nin, devlet millet işbirliğiyle koronavirüs belasından kurtulmaya çalıştığını dile getirerek, ”Devletimizin tüm kurumları elini taşın altına koyuyor. Biz de, başta Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu olmak üzere ilgili kurumların tamamıyla gerçekleştirdiğimiz toplantılar sonucunda, bakanlığımıza bağlı öğrenci yurtlarımızı, yurtdışından ülkemize dönen vatandaşlarımızın 14 günlük gözlem altında kalma süreçlerini geçirmeleri için hazırladık. Şu anda ülkemizin dört bir yanında otel konforundaki yurtlarımızda, dünyanın dört bir yanından ülkemize dönen vatandaşlarımızı ağırlıyoruz” dedi.

Bakan Kasapoğlu, bakanlık yurtlarının, halen kalan ve ayrılanlar göz önüne alındığında şu ana kadar yurtdışından gelen 33 bin 339 vatandaşımızı ev sahipliği yaptığını ifade etti.