Bakan Karaismailoğlu’ndan mahkemelerde delil olacak üç itiraf

Yayın tarihi: 28 Ocak 2022 Cuma 3:36 pm - Güncelleme: 28 Ocak 2022 Cuma 3:36 pm

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, canlı yayında Türkiye’nin gündemine oturacak üç itirafta bulundu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun  6 milyarlık peşkeş iddialarını doğrulayan Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı’nda işçilerin üzerine çöken çatı için de ‘zaten yıkılacaktı’ ifadelerini kullandı.  Atatürk Havalimanı’nda yapılan sahra hastanesinin kullanılmasın diye pistlerin ucuna yapılmasını itiraf etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Haber Türk canlı yayınında Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtladı. Bakan Karaismailoğlu programda üç büyük itirafta bulundu.

6 MİLYARLIK PEŞKEŞ

1) Kılıçdaroğlu dün Twitter adresinden yaptığı açıklamada “AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ıslak imza ile hazineden 6 milyar TL’nin 5’li çeteye peşkeş çekildiğini” iddia etmişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarını doğruladı ve anlaşmanın ayrıntılarını anlattı.

Bakan, Kılıçdaroğlu’nun ‘6 milyar lira peşkeş çekilen ihale’ iddiasını doğruladı

İSTANBUL HAVALİMANI’NDA İŞÇİLERİN ÜZERİNE ÇÖKEN ÇATI

2) Gazeteci Mehmet Akif Ersoy İstanbul’daki yoğun kar yağışı sebebi ile İstanbul Havalimanı’ndaki kargo tesisinin çökmesi ile ilgili Bakan Adil Karaismailoğlu’na  “İstanbul Havalimanı’ndaki kargo tesisi niye çöktü?“ sorusunu sordu. Bakan Karaismailoğlu, zaten eski bir yapıydı, zaten yıkılacaktı” diyerek yanıt verdi.

Bakan’a bak! İşçilerin üzerine çöken çatı zaten yıkılacakmış!

SAHRA HASTANESİ ATATÜRK HAVALİMANI’NDAKİ PİSTLER KULLANILMASIN DİYE YAPILDI

3) Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Atatürk Havalimanı’nın kuzey-güney pistine hastanenin, ‘bir daha o pistler kullanılamasın diye’ yapıldığı resmen açıkladı. Bakan Karaismaioğlu “Kuzey-Güney yönlü pist aktif olsaydı yeni havalimanına etkisi olacaktı..”  ifadelerini kullandıktan sonra Mehmet Akif Ersoy’un ‘bir daha kullanılmasın diye yani’ sorusuna ‘evet’ diyerek cevap verdi.