Bakan ‘uzay’ aleminde

Yayın tarihi: 7 Ocak 2022 Cuma 12:26 pm - Güncelleme: 7 Ocak 2022 Cuma 12:44 pm

Yeni yılla birlikte gelen zamlar vatandaşın belini bükmeye devam ederken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan hayret verici bir açıklama geldi. Bakan Karaismailoğlu, “2023’de kendi uydusu ile uzayda kendisini temsil eden 10 ülkeden birisi olacağız, TURKSAT-6A’yı fırlattığımızda. Uzayda izi olmayanın dünyada gücü olmaz. Aynı şekilde de gücümüzü uzayda da dünyaya hissettirmiş olduk” diye konuştu.

Bir dizi programa katılmak üzere Antalya’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, “Türkiye’nin dünyadaki gücünden” bahsettiği konuşmasında şunları söyledi:

“6 bin kilometrelik bölünmüş kalitesiz güvensiz bir yol ağını çok kısa sürede önemli seviyeye çıkarması gerekiyordu. Turizm ticaret, ihracatın gelişmesi için karayolu ağını geliştirmek için önemli yatırımlar yaptık. 6 bin 100 kilometrelik bölünmüş yol ağını kısa sürede 28 bin 400 kilometreye çıkartmak her yiğidin harcı değildir. Bu büyük bir başarıdır, bir değerdir. Bu büyük alt yapı sayesinde Türkiye bugün dünyadaki en büyük gelişme, büyüme gösteren ihracat rekorları kıran bir ülke oldu”

Karaismailoğlu şöyle devam etti:

Büyüme rakamları dünyanın en büyük büyüme rakamlarını yakalayan Türkiye’nin ne kadar doğru yolda ilerlediğini, bu ihracat rekorları kırmamamızı, bu yıl 220 milyar dolar, seneye 250 milyar dolar olacak. Aynı şekilde uzayda da Türkiye gücünü artık bütün dünyaya hissettirmiş vaziyette. 20 yılda Türkiye bir yılda 2 tane uydu gönderecek deseler gülerdi. 2021 yılında pandemi koşullarına rağmen Türkiye hem yatırımları yaparken, uzaya 2 uydu gönderdi. Bunlar da yeni nesil uydular 35 yıllık ömrü olan dünyanın 3’te 1’inden fazlasını kapsama alanına alan kıymetli uydular. İnşallah 2023’de kendi uydusu ile uzayda kendisini temsil eden 10 ülkeden birisi olacağız. TURKSAT- 6A’yı fırlattığımızda. Uzayda izi olmayanın dünyada gücü olmaz. Aynı şekilde de gücümüzü uzayda da dünyaya hissettirmiş olduk”

 

Ahmet Hakan çark etti!