Bakan Karaismailoğlu ’emekli zammı’ hakkında konuştu

Yayın tarihi: 24 Aralık 2021 Cuma 2:19 pm - Güncelleme: 24 Aralık 2021 Cuma 2:19 pm

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karabük’te Filyos-5 Köprüsü’nün açılışını yaptı. Açılışta konuşan Karaismailoğlu emekli ve memur zamlarına da değindi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Karabük’teki ilk durağı Yenice oldu. Karaismailoğlu, Filyos-5 Köprüsü’nün açılışında yaptığı konuşmasında Karaismailoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Karabük Yolu’nun 24. kilometresinde Filyos Çayı geçişini sağlayan mevcut Filyos-5 Köprüsü’nü yıkarak, yeniden inşa ettik. Bitümlü sıcak karışım kaplama standardındaki projemiz 587 metrelik bağlantı yolu ile birlikte 773 metre uzunluğundadır. 186 metre uzunluğunda, 13 metre genişliğinde ve 6 açıklıktan oluşan Filyos-5 Köprüsü’nü, ön çekim basit kiriş tipinde inşa ettik. Yeni inşa edilen köprü ile hem mevcut köprü güzergahını değiştirdik hem de yolun geometrik standardını yükselttik. Filyos-5 Köprüsü’nü yeniden inşa etmemizdeki en önemli amaçlardan biri de Karabük – Zonguldak arasındaki yol güvenliğini ve sürüş konforunu en üst seviyeye çıkarmaktı.”

“HAKKANİYET ÖLÇÜSÜNDE MAAŞLARINI ARTIRACAĞIZ”

“Milleti dolarla, euroyla hizaya getirmeye çalışanlara en büyük cevabı yine milletimiz vermiştir. Çünkü hep söyledik; Türkiye büyüyor, Türkiye güçleniyor, Türkiye bölgesinde liderliğe ilerliyor. Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,4, ikinci çeyreğinde yüzde 22 ve üçüncü çeyreğinde yüzde 7,4 büyümeye imza attık. Yıl sonunda bu büyümeyi çift haneli rakamlarla kapatmayı hedefliyoruz. Ülkemizdeki bu büyümeden tüm kesimler de hak ettiği payı alacaktır. Asgari ücretli kardeşlerimize yüzde 50’nin üzerinde ücret artışı verdik. Şimdi emekli ve kamu çalışanlarımızın da hakkaniyet ölçüsünde maaşlarını artıracağız.”

Emekli maaşları için Meclise sunulan teklif AKP oylarıyla reddedildi