Bakan Kacır’dan ‘gençlere vergisiz telefon’ açıklaması

Yayın tarihi: 6 Eylül 2023 Çarşamba 1:20 pm - Güncelleme: 6 Eylül 2023 Çarşamba 1:20 pm

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, gençlere vergisiz telefon vaadiyle ilgili değerlendirmeler sürdüğünü detayların yakında açıklanacağını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, dün Kabine Toplantısı’nın ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu, üniversite öğrencilerine verilecek internet ve cep telefonu desteğine ilişkin bilgi veren Kacır “Bazı değerlendirmeler yapılıyor, tamamlandığında açıklanacak. Detayları çok kısa zamanda nihai açıklamayla beraber kamuoyu öğrenmiş olacak” dedi.

‘NORMALDE 5 YILLIK BİR DÖNEMİMİZ VAR’

Bakan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye, genç bir ülke, yaş ortalamamız 33. Örgün eğitimde, üniversitelerde milyonlarca öğrenci var. Bütün bu gençlere bizim verdiğimiz bir takım sözler var. Bizim bu sözleri adım adım tutmak gibi bir gayemiz var. Yani henüz seçimin üzerinden bir kaç ay geçti ama Sayın Cumhurbaşkanımız bir an evvel verdiğimiz bütün sözleri tutmak konusunda da ilgilileri, bizleri talimatlandırıyor. Normalde 5 yıllık bir dönemimiz var ama ertelemek değil gayemiz. Bir an evvel milletimize verdiğimiz sözleri tutmak niyetindeyiz.”

Öğrencilerin hayali suya düştü! iPhone yok! İşte vergisiz alınabilecek telefon modelleri

Üniversite öğrencileri dikkat! İşte vergisiz alınabilecek cep telefonları