Bakan itiraf etti! Kılıçdaroğlu SGK’yı batırmamış

Yayın tarihi: 14 Nisan 2022 Perşembe 4:36 pm - Güncelleme: 14 Nisan 2022 Perşembe 4:36 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık “SGK’yı Kılıçdaroğlu” sözlerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den üstü kapalı yanıt geldi. Bilgin, açığı sosyal devlete bağladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık “SGK’yı Kılıçdaroğlu batırdı” tezini Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Bilgin çürüttü. SGK açığını kabul eden AKP, daha önce topu her seferinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na attı. Bakan Bilgin bugünkü sözlerinde Erdoğan ve AKP kurmaylarının tersine bir açıklama yaptı ve SGK’nın açık verdiğini söyledi. Bilgin’in gerekçesi de sosyal devlet oldu.

ESKİ BAKAN KILIÇDAROĞLU’NA TOPU ATTI

AKP ile CHP arasında uzun bir süredir SGK polemiği devam ediyor. 2017 yılında Eski Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndaki (SGK) 21 milyar liralık açığın olduğunu söyleyerek sorumluluk kabul etmedi. Eski Bakan Sarıeroğlu, SGK’nın eski genel müdürü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıktan sorumlu olduğunu söyleyerek, “Kılıçdaroğlu SGK’yı batırdı” iddiasında bulundu.

ERDOĞAN KILIÇDAROĞLU’NU SUÇLADI

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da her seferinde Kılıçdaroğlu için “SGK’yı batıran adam” ifadelerini kullandı.

BAKAN SON NOKTAYI KOYDU

Tartışmalara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son noktayı koydu. Bilgin bugün Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nda yaptığı açıklamada, “SGK açık veriyor. Niye açık veriyor SGK, İster özel hastaneye gitsin, ister devlet hastaneye gitsin. 7’den 70’e Türk insanının sosyal sağlık sistemini, sosyal sistemin içerisine aldığı için açık veriyor. Sosyal devletin bu sorumluluğu vardır, bunu gerçekleştiriyor” dedi.