Bakan Işıkhan CHP’li belediyeleri ‘bu son uyarım’ diye tehdit etti!

Yayın tarihi: 1 Eylül 2024 Pazar 10:27 pm - Güncelleme: 1 Eylül 2024 Pazar 10:27 pm

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin 96 milyar liralık SGK borcunun, seçimden sonraki 2 ayda 120 milyar liraya yükseldiğini ve borçları en kısa sürede tahsil etme yoluna gireceklerini söyledi. Işıkhan CHP’li Belediyelere, “Buradan onlara da son uyarımı yapmış olayım” diye seslendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AKP İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu. SGK borçları üzerinen CHP’li belediyelere seslenen Işıkhan, “Borçları hızla artıyor. Buradan onlara da son uyarımı yapmış olayım” dedi.

Işıkhan SGK’ya borcu bulunan belediyelerin çoğunluğun CHP’li belediyeler olduğunu ileri sürerek, “Belediyelerin 96 milyar liralık SGK borcu, seçimden sonraki 2 ayda 120 milyara yükseldi. Bu belediyelerin neredeyse tamamı CHP’li belediyeler” dedi.

AKP’li Belediyelerin borçlarını görmezden gelen Işıkhan, “CHP belediyeciliği nasıldır diye merak ediyorsanız buyurun İzmir’e bakın. İzmir’in CHP’li ilçeleri de büyükşehrin yolundan gidiyor. Borçları hızla artıyor. Buradan onlara da son uyarımı yapmış olayım. Bu borç sarmalından belediyelerin çıkması lazım” ifadelerini kullandı.

AKP’li vekilden İBB’ye ‘SGK borcu’ teşekkürü

“YASAL YOLLARDAN TAHSİL EDECEĞİZ”

Bakan Işıkhan, İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyelerinin de İzmir’le aynı durumda olduğunu belirterek, “CHP’li belediyelerin çoğu bu durumda. Ve iki ayda 96 milyardan 120 milyar liraya çıkan borç, buna müdahale edilmezse 200 milyara da, 300 milyar liraya da çıkacak. Kimse kusura bakmasın, SGK olarak biz borçlarımızı en kısa sürede yasal yollarla tahsil etme yoluna gideceğiz. Çocuklarımızın, emeklilerimizin geleceğini riske atamayız. SGK olarak aktüeryal dengeyi ve sistemin sürdürülebilirliğini sağlamak zorundayız” dedi.

 

Kaynak: AA