Bakan içerlemiş

Yayın tarihi: 13 Ocak 2022 Perşembe 10:00 am - Güncelleme: 13 Ocak 2022 Perşembe 10:00 am

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun KPSS’de yüksek puan alıp, mülakatlarda elenen öğrencilerin durumunu görüşmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) gitmesine ilişkin “Ben herkesle görüşürüm. Amaç görüşmek olsaydı, doğru bir dille randevu istenseydi neden görüşmeyeyim? Kaldı ki Kemal Bey ben bakan olduğumda bir ‘hayırlı olsun’a geldi mi?” açıklamasında bulundu. Özer ayrıca, KPSS puanları ile mülakat puanlarının yüzde 97 oranında örtüştüğünü savundu.

KPSS’de yüksek puan alıp, mülakatlarda elenen öğrencilerin durumunu görüşmek isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, randevu talebine geri dönüş yapılmamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nı önüne gitmiş, ancak kapıdaki zincirle karşılaşmıştı. Tartışma konusu olan mülakatlarla ilgili Nagehan Alçı’ya konuşan Milli eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Mülakat kanunda var. Bu bakanlığın tercihi değil. Kaldırılabilir ancak bunu kaldırmak meclisin iradesinde. Bizim kanun teklifi verme yetkimiz yok biliyorsunuz” dedi. Bakan Özer mülakatlarda bazı tarikat ve cemaatlerin öncelendiği, mülakat sonuçlarına müdahale edildiği yönündeki iddiaları ise, “Bunlar asla doğru değil. Dışarıdan hiçbir müdahale yok. Bu ülkede tek bir Milli Eğitim Bakanlığı var ve orayı da ben yönetiyorum” diye yanıtladı.

MEB kapısında kilit skandalı! Kılıçdaroğlu: Saray’ın talimatıyla iş yapanlar

Bakan Özer, “Nagehan Hanım ben herkesle görüşürüm. Amaç görüşmek olsaydı, doğru bir dille randevu istenseydi neden görüşmeyeyim? Kaldı ki Kemal Bey ben bakan olduğumda bir ‘hayırlı olsun’a geldi mi? CHP’den grup başkanvekili ve başka vekiller daha önce geldiler, görüştük. Bizim herkese kapımız açık. MEB çok şeffaftır. Bizim gizli saklı işimiz yok.” diye ekledi.

MEB’den yüz yüze eğitim açıklaması