İki bakandan art arda Mazlum Kobani açıklaması!

Yayın tarihi: 25 Ekim 2019 Cuma 12:18 pm - Güncelleme: 25 Ekim 2019 Cuma 5:25 pm

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, YPG’nin omurgasını oluşturan ve Türkiye tarafından kırmızı bültenle aranan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) komutanı Mazlum Kobani için ABD’ye çağrıda bulundu. Gül, “Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla ABD’ye iletişime geçilmiştir. ABD’ye girdiğinde Türkiye’ye iadesi gerekmektedir” dedi. Çavuşoğlu da, “Kırmızı bültenle aranan teröristle görüşme olmaz” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin kırmızı bültenle aradığı Mazlum Kobani’ye Twitter’dan ‘mavi tik’

 

Akçakale’de açıklamalarda bulunan Gül, “Mazlum Kobani’nin ABD’ye girdiği anda Türkiye’ye iade edilmesi gerektiğini söyledi.

Gül’ün açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Bu operasyonla birlikte Türkiye algı operasyonlarına karşı yürütmüştür. Terör örgütünün gerçek yüzünü herkes gördü. Türkiye DEAŞ’la kararlı mücadelesini sürdürecek. 32 YPG’li tutuklandı, diğerlerinin işlemi sürüyor.”

“(Mazlum Kobani’nin iade süreci) Kırmızı bülten çıkarıldı. Bu bülten 196 ülkede geçerli. Dün tekrar ABD’ye bir kez daha iletildi. Bu kişiyle ilgili ABD’ye girmesi halinde yakalanıp Türkiye’ye iadesi gerekmektedir. ABD de bu iade sözleşmenin tarafı olduğu için ABD’nin terör elebaşı yöneticisini iade etmesi gerekmektedir.”

“ABD’ye girdiği anda geçici tutuklama prosedürüne karşı gerekli yazışma yapılacak.”

32 YPG’Lİ TUTUKLANDI

Barış Pınarı Harekatı’nın Türkiye’ye yönelik algı operasyonlarına karşı da yürütüldüğünü belirten Gül, “Terör örgütünün gerçek yüzünü herkes gördü. Türkiye DEAŞ’la kararlı mücadelesini sürdürecek. 32 YPG’li tutuklandı, diğerlerinin işlemi sürüyor” diye konuştu.

Çavuşoğlu: Kırmızı bültenle aranan teröristle görüşme olmaz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Kırmızı bültenle aranan teröristle görüşme olmaz.. ABD’ye yazılı nota ile görüşme olamaz diye bildirdik” dedi.