Bakan Gül: Yeni adli yılda e-duruşmalar yaygınlaşacak

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 1:46 pm - Güncelleme: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 1:52 pm

Yeni adli yıl yarın başlıyor. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, görüntülü bir mesaj paylaşarak, “Umuyorum ki yeni adli yıl, hak ve hürriyetlerin teminatı olan hukuk devleti ilkesini daha da güçlendirme yılı olacaktı” dedi. Koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine de değinen Gül “Yeni adli yıl, test süreci başarıyla devam eden ‘e-duruşma’nın pilot olarak uygulanıp yaygınlaştırılacağı bir dönem de olacaktır” ifadesini kullandı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yarın başlayacak yeni adli yıl dolayısıyla görüntülü bir mesaj yayımladı.

‘E-DURUŞMA YAYGINLAŞACAK’

Yeni adli yılın, test süreci devam eden ‘e-duruşma’nın pilot olarak uygulanıp yaygınlaştırılacağı bir dönem olacağını söyleyen Gül, “Bütün bu reform adımlarının temelindeki amacımız vatandaşımızın memnuniyeti, adalet hizmetlerinin milletimizin layık olduğu yüksek standartlarda sunulmasıdır. Ancak her reformun asıl sahibi ve koruyucusu hiç şüphesiz iyi uygulamadır. Adliyenin kapısı adalete açılan kapıdır. Bu kapıdan herkes memnuniyetle ayrılmalıdır. Adalet beklentisi karşılanmış, adalet ihtiyacı tatmin edilmiş bir toplum, hukukun üstünlüğünün de güvencesi ve bekçisi olacaktır” ifadelerini kullandı.

‘YENİ İNFAZ HAKİMLİĞİ UYGULAMASINI HAYATA GEÇİRECEĞİZ’

Yeni adli yılda yeni infaz hakimliği uygulamasını da hayata geçireceklerini hatırlatan Gül, yargı reformu kapsamında mevzuata kazandırılan 7242 sayılı Kanun ile infaz hakimliği kurumunun yeniden ele alındığını, infaz hakimliklerinin yetkilerinin genişletildiğini, ihtisaslaşma adımı olarak bu kurumun, adliye teşkilatında müstakil bir şekilde yapılandırıldığını kaydetti.

Gül, yeni adli yılla birlikte Cumhuriyet savcılarının asliye ceza mahkemelerindeki duruşmalara katılmalarının yeniden sağlanarak, iddia-savunma diyalektiğinin daha etkin bir şekilde işlemesinin önünün açılacağına dikkati çekti.