Bakan Ersoy’un kardeşinden haklarını isteyen işçiler ifade veriyor

Yayın tarihi: 11 Aralık 2020 Cuma 4:14 pm - Güncelleme: 11 Aralık 2020 Cuma 4:48 pm

Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’un kardeşi Murat Ersoy’un sahibi olduğu AtlasGlobal şirketinden haklarını alabilmek için yaptıkları eylem sırasında gözaltına alınan 8 işçi, sulh ceza hakimliği tarafından yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

AtlasGlobal’in iflas bildirimi sonrası ödenmeyen haklarını almak için direnen AtlasJet işçilerinin, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu ETS Tur önündeki eylemi sonrasında gözaltına alınmıştı.

Geceyi gözaltında geçiren 8 işçi, bugün Kartal Anadolu Adliyesi’nde savcılığa ifade verdikten sonra 2.Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarıldılar. İşçilere ‘huzur ve sükunu bozma’ ve ‘işyeri güvenliğini tehdit’ suçları yöneltildi. Hakim, işçileri 2 ay boyunca her pazartesi günü imza vermek üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakırken, yurt dışına çıkma yasağı koydu.

Savcılık sorgusu sırasında neden eylem yaptıkları sorulan işçilerin haklarını aramak için eylem yaptıkları, kimsenin çalışma hürriyetini engellemedikleri, konuta ya da binaya girişlerde zorluk çıkarmadıkları yönünde ifade verdikleri öğrenildi. İşçiler verdikleri ifade de “Biz kimseye rahatsızlık vermedik” dedi.

NE OLMUŞTU?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kardeşi Ali Murat Ersoy’un sahibi olduğu AtlasGlobal şirketi şubat ayında çalışanlarının birikmiş haklarını ödemeden iflas bildiriminde bulundu. İflasın ardından hakları için bir araya gelen işçiler, Ali Murat Ersoy’un evinin önü de dahil olmak üzere birçok yerde eylem yaptı. Direnişle birlikte Ali Murat Ersoy, işçilerin haklarını ödeyeceğine dair protokole imza attı. Ancak sonrasında ödemeler yapılmadı. İşçiler haklarını almak için eylem yapmaya devam ediyor.