Bakan Ersoy’a ait üç otel ‘Güvenli Turizm Sertifikası’ bekliyor

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2020 Cumartesi 2:36 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2020 Cumartesi 2:36 pm

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu, Voyage otel grubuna dahil üç otel Güvenli Turizm Sertifikası’nı henüz alamadı. Bakan Ersoy’a ait beş yıldızlı oteller sertifika almak için başvurdu ancak belgelendirme süreci halen devam ediyor.

ETSgroup çatısı altında bulunan Voyage otellerinin sahibi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Antalya Belek’teki oteli ile Muğla Bodrum’da bulunan butik oteli ve tatil köyü bu belgeyi alabilirken, Bodrum’da ve Antalya Serik’te bulunan beş yıldızlı otelleri henüz sertifikayı alabilmiş değil.

Eğlence sektörü temsilcilerinden Erdoğan ve Bakan Ersoy’a çağrı: ‘150 bin kişi mağdur ve aç’

Koronavirüs pandemisinin ardından oteller, restoranlar, konaklama ve yeme-içme tesisleri ayrı ayrı kriterler çerçevesinde denetlenmeye başlandı. Yetkili akreditasyon firmaları hijyen ve sağlık denetimi ve uygunluk değerlendirmesi yaparak bunlara ilişkin raporlar düzenliyor. Akreditasyon firmaları ayrıca başvuruda bulunan tesislere düzenli olarak denetçi gönderip kriterlere uygun hizmet verilip verilmediğini de denetliyor. Otel ve restoranlar denetimden geçtiklerinde Güvenli Turizm Sertifikası alabiliyor. Güvenli Turizm Sertifikası alabilen işletmeler ile işletmelerin başvuru durumları Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın web sitesinde listeleniyor.

AKP’de 500 bin liralık rüşvet kavgası! Bakan Ersoy’a ‘Yazıklar olsun’ deyip toplantıyı terk etti