Bakan Elvan: 2021 yılı makroekonomik istikrara odaklanan bir reform yılı olacak

Yayın tarihi: 4 Ocak 2021 Pazartesi 2:47 pm - Güncelleme: 4 Ocak 2021 Pazartesi 2:50 pm

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 2021 yılının makroekonomik istikrara odaklanan bir reform yılı olacağını söyledi. Elvan, “Enflasyonla mücadelede bütüncül bir yaklaşımla kararlı bir duruş sergileyeceğiz” ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklanan enflasyon rakamlarının ardından 2021 yılında uygulanacak para ve maliye politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Elvan, “Enflasyonla mücadelede bütüncül bir yaklaşımla kararlı bir duruş sergileyeceğiz. Para politikasına, yapısal boyutta atılan adımlarla destek vereceğiz. 2021 yılı, makroekonomik istikrara odaklanan bir reform yılı olacaktır” diye yazdı.

Elvan, “Para politikasının enflasyona odaklı şekillendiği bu dönemde pandemi koşullarının getirebileceği ilave destek ihtiyacı, seçici ve hedefli kamu maliyesi politikaları üzerinden sağlanacaktır. Mali disiplini kaliteli ve istikrarlı bir yapıya kavuşturacak tedbirleri de alacağız” dedi.

2020 enflasyonu açıklandı… Memur ve emekli zammı belli oldu