AKP karanlıkta ısrarcı

Yayın tarihi: 22 Kasım 2021 Pazartesi 10:37 am - Güncelleme: 22 Kasım 2021 Pazartesi 1:19 pm

Berat Albayrak’ın bakanlığı döneminde başlanan ve beş yılı geride bırakan kalıcı yaz saati uygulamasına tepkiler gelmeye devam ediyor ancak AKP hükümeti, ‘karanlıkta’ ısrarcı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, son olarak yaptığı açıklamada “Kış saati uygulamasına başladığımız 2016’dan beri toplam elektrik tasarrufu 6,82 milyar kilovatsaat oldu” diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yaptığı açıklamayla birlikte kış saati uygulamasının devam edeceği yönündeki sinyalleri verdi. Uygulama ile birlikte 6 milyar TL tasarruf edildiğini belirten Bakan Dönmez, “Kış saati uygulamasına başladığımız 2016’dan beri toplam elektrik tasarrufu 6,82 milyar kilovatsaat oldu. Bu tasarrufun parasal karşılığı ise yaklaşık 6 milyar lira” ifadelerini kullandı.

TEPKİLER YOĞUN

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz günlerde sabit saat uygulamasına itiraz etmiş ve Twitter hesabından bir paylaşımda bulunmuştu. Binlerce kişinin beğendiği tweet’te İmamoğlu, şunları söylemişti:
“Bir an önce sabit saat uygulamasından vazgeçilmeli, yaz/kış saatine geçilmeli. Hiçbir tasarrufa yol açmadığı gibi vatandaşların güne karanlıkta başlamalarına, çocukların okula karanlıkta gitmesine, milli maçları izlemek için bile gece yarılarına kadar beklemek gerekiyor”

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’na tasarruf olduğunu söylediğini ancak bunun bir dayanağı olmadığını vurgulayarak “Böyle bir rapor varsa, bu raporun açıklanması gerekiyor. İktidar tasarruf iddiasıyla somut bilimsel bir veri açıklamadan evlatlarımızı karanlığa mahkûm ediyor. Sabah okula giden öğrenciler ile mesaiye başlayan çalışanlar karanlığa uyandıklarında evlerinden çıkana kadar ister istemez birkaç saat aydınlanma için daha fazla elektrik kullanıyor” demişti.

AKP’li başkan: Erdoğan ’emredersin Biden’ dese dolar düşer