Bakan Çavuşoğlu: Manavgat orman yangınında bugün düne göre daha iyi durumdayız

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2021 Perşembe 8:42 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2021 Perşembe 8:42 pm

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Manavgat’ta AFAD Koordinasyon merkezinde son gelişmelere ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantının ardından konuşan Çavuşoğlu, “Manavgat orman yangınında bugün düne göre daha iyi durumdayız” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

Bugün düne göre daha iyi durumdayız. Yangının daha ileriye gitmesini havadan ve karadan müdahaleler sayesinde durdurduk. Yangını söndürme çalışmalarımız devam ediyor. Yarın için daha umutluyuz. Rüzgar hızını yarın kesecek. Havadan ve karadan 1832 araçla yangına müdahale ettik. Aynı şekilde 6 bin 511 kişi sahada yangınla mücadele etti. Vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için çalışıyoruz.

(Antalya’daki yangınlar) Bugün hava unsurlarımız 1650 sorti yaptılar. Bugüne kadar 770 vatandaşımız yaralandı, etkilendi. 757’si taburcu edildi, 6 vatandaşımızın tedavisi sürüyor. Hayati tehlikeleri yok. Bin 352 bina ağır hasarlı durumda. Uçak ve helikopter için bazı ülkelerden teklifler var. Amerika’nın 2 helikopter teklifini geri çevirmedik.