Bakan Çavuşoğlu: ‘Göndermiyorlar’ diyorlar ama 7 helikopter burada çalışma yapıyor

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2021 Pazartesi 7:02 pm - Güncelleme: 2 Ağustos 2021 Pazartesi 10:13 pm

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da Gündoğmuş kent merkezine yaklaşan yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Çavuşoğlu yangınla ilgili olarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e gönderme yaparak, “Buraya helikopter göndermiyorlar diyorlar ama 7 tane helikopter burada çalışma yapıyor.” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e de seslendi. Böcek yangına ilişkin olarak, “Ne olur buraya uçak gönderin, helikopter gönderin. İnsanlar yanıyor!” ifadelerini kullanmış ve gerekli müdahalenin yapılması çağrısında bulunmuştu. Böcek’in bu sözlerine yönelik açıklama yapan Bakan Çavuşoğlu ise, “Yangını söndürmeye çalışırken insanları nasıl tahliye edeceğimizi konuştuk. Muhittin Bey’e hiç yakışmadı. Beni hiç aramadı. Kendisine de sitem ettim. Türkiye’yi panikletmesi doğru olmadı.” ifadelerini kullandı.

Gündoğmuş Orman İşletme Müdürlüğü’nde açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun konuşmasının tamamı ise şöyle:

“Tabii büyükşehir belediye başkanının ilgi göstermesi normal. ‘Hiç uçak yok, helikopter yok, insanlar yanıyor’ diyerek panik yaratması doğru değil. ‘Buraya helikopter göndermiyorlar diyorlar’ ama 7 tane helikopter burada çalışma yapıyor. Yangının şehre inmesi de doğal. Yangını söndürmeye çalışırken insanları nasıl tahliye edeceğimizi konuştuk. Muhittin Bey’e hiç yakışmadı. Beni hiç aramadı. Kendisine de sitem ettim. Türkiye’yi panikletmesi doğru olmadı. Tahliye ettiğimiz köyümüzde 82 yaşındaki amcamız unutulmuş. O amcamız vefat etti. Manavgat’ta yine 2 karı-koca vefat ettiler. 2 tane de şehidimiz var. Antalya için diliyorum. Mal mülk hepsi gelir. Canlarımız önlemli. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bakanlarımız burada. Onlar da iletişim ve ulaşımla ilgili konuları takip ediyorlar. Tedbiren Güzelbağ’da bazı tedbirler aldık. Şuanda ciddi bir tedbir yok ama. Ona göre bizim her türlü hazırlığı yapmamız lazım”