Bakan Bilgin’in talimatıyla devlet memurluğuna yükseliş

Yayın tarihi: 13 Eylül 2021 Pazartesi 3:40 pm - Güncelleme: 13 Eylül 2021 Pazartesi 3:41 pm

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in Özel Kalem Müdürü Ali Osman Akalan, Bilgin’in talimatıyla yükseldi. Osman Akalan’ın yeğeni Fatih Taha Akalan, basın müşavirliğinin ardından devlet memuru oldu.

Ali Osman Akalan’ın asıl mesleği grafikerlik olan yeğeni Fatih Taha Akalan, KPSS’ye girmeden bakanlık Basın Müşavirliği görevine getirildi. ANKA’dan Mehtap Belen’in haberine göre, Akalan devlet memuru olarak Personel Daire Başkanlğı emrine atandı. Her iki atamanın da son 6 ay içerisinde gerçekleştiği öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN İMZASI İLE STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANI OLDU

Özel Kalem Müdürü Ali Osman Akalan’ın, haziran ayında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’na atanması dikkat çekti.

“BENİM BİR ÇABAM OLMADI, SAYIN BAKANLA ÇOK ÖNECEDEN TANIŞIR”

Fatih Taha Akalan, ANKA’ya yaptığı açıklamada bakan Bilgin’in talimatı ile görevlendirildiğini söyledi. Yeğeninin KPSS’ye girmeden memur olarak atandığını kabul eden Ali Osman Akalan ise “Yeğenim Fatih Taha Akalan, okulunu birincilikle bitirmiş son derece başarılı biridir. Basın müşaviri olarak atanmasında ve devlet memuru olmasında benim herhangi bir çabam olmadı. Kendisi Sayın Bakan’la çok önceden tanışır ve Sayın Bakan’ın tasarrufu ile bu görevlere getirildi. Şu anda Personel Daire Başkanlığı’nda, 4 bin 400 lira maaşla düz memur olarak görev yapıyor” ifadelerini kullandı.

“ÇİFT MAAŞ ALMIYORUM”

Bakan Bilgin’le 22 yıldır birlikte olduğunun altını çizen Ali Osman Akalan, özel kalem müdürlüğünü vekaleten yürüttüğünü belirterek, “Asıl kadrom Strateji Geliştirme Başkanlığı, özel kalem müdürlüğünden çift maaş almam söz konusu değil” dedi.