Bakan Beyrut’taki patlamayı Kanal İstanbul’a bağladı

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2020 Çarşamba 3:33 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2020 Çarşamba 5:28 pm

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Beyrut’ta en az 100 kişinin öldüğü ve binlerce kişinin yaralandığı patlamada 2 bin 750 ton amonyum nitratın İstanbul Boğazı’ndan 6 yıl önce geçtiğine dikkat çekerek Kanal İstanbul’u savundu. CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ise Bakan Varank’a “Peki, o zaman Kanal İstanbul’un etrafına en az 2 milyon insanı niçin yerleştiriyorsunuz..?” diye sordu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta dün gerçekleşen patlamaya ilişkin sosyal medya platformu Twitter’dan bir mesaj paylaştı. Bakan Varank “Hepimizin yüreğinin yandığı patlamaya neden olan 2750 ton amonyum nitrat, 6 sene önce Beyrut’a giderken İstanbul Boğazından geçti. Sayın Cumhurbaşkanımızın ısrarla üzerinde durduğu Kanal İstanbul basit bir konu değil, Türkiye için stratejik bir güvenlik meselesidir” dedi.

Ölü sayası bin olacak iddiası! Beyrut’ta yaralanan Türk vatandaşı sayısı arttı

Bakan Varank’ın tweeti şöyle:

ZOR KANAL İSTANBUL SORUSU

CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu kendisine ait sosyal medya hesabından Bakan Varank’a “Peki, o zaman Kanal İstanbul’un etrafına en az 2 milyon (bence en kısa zamanda 5 milyon olur) insanı niçin yerleştiriyorsunuz..? Sizi gidi fırsatçılar sizi…” şeklinde soru sordu.

Van Valisi Emin Bilmez: Yaşlılar zorunlu olmadıkça evden çıkmasın

Polis kaçak doğumhaneye baskın düzenledi