Bahçeli’nin Soylu’ya desteği kulisleri hareketlendirdi!

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2021 Çarşamba 8:29 am - Güncelleme: 7 Temmuz 2021 Çarşamba 9:26 am

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili açıklamalarının siyaset kulislerindeki etkisini yazdı.

Erdoğan’a yakın bir siyasetçiye dayandırdığı yazısında, Süleyman Soylu’nun çok yakında görevden alınacağını söyleyen Takan’ın bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa etti mi etmedi mi, görevden alınacak mı alınmayacak mı iddiaları yüzünden kafa karışıklığı yaşayan Ankara siyaset koridorları dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Meclis grup toplantısı konuşmasını bekliyordu. Cumhur İttifakı’nın gündem belirleyicisi Devlet Bahçeli, Süleyman Soylu’ya net desteğini yineledi. Ancak, bence, daha da önemli bir bombanın fitilini çekip gündemin orta yerine bıraktı.

Sırasıyla gidelim… Devlet Bahçeli’nin dünkü çıkışlarının siyaset kulislerinde nasıl yankı bulduğunu aktarmaya çalışalım… Bahçeli, Süleyman Soylu’ya desteğini şöyle yineliyordu;

“Kim demiş Sayın Soylu yalnız diye? Kim demiş Sayın Soylu kimsesiz diye? Türkiye Cumhuriyeti’nin İçişleri Bakanı görevini vatan ve millet sevgisiyle yerine getiren, gece demeden gündüz demeden bölücü terörle mücadele eden mert ve milletperver bir devlet adamıdır. Hakkında ne söylenirse söylensin, bizim bölücülerle iş tutan, terör örgütlerine hayranlık besleyen odakların hayasız tezviratlarına aldırış etmemiz mümkün değildir.”

Bu sözlerin ardından iki arada bir derede kalan Süleyman Soylu derin bir “oh” nefesi çekti mi bilemem ama siyaset kulislerindeki hakim görüş, “koltuğunda bir süre daha oturacak” diye yankılandı. Saraydaki nabzı çok iyi bildiğimden söz konusu bakış açısıyla yetinmek hatalı olurdu. Tayyip Erdoğan’ı çok yakından tanıyan bir siyasetçi dostuma, Devlet Bahçeli’nin Süleyman Soylu’ya destek yineleyen sözlerini hatırlattıktan sonra neler olabileceğini sordum. Şunları işittim;

“Eğer ben Tayyip Erdoğan’ı çok iyi tanıyorsam, ki tanıyorum. Bu duruma çok fazla tahammül etmez. Ha kısa bir süre daha Süleyman Soylu koltuğunda oturmaya devam edebilir mi?.. Eder… Şu anda Erdoğan’ın iktidarına, ailesine çok sıkıntı yaratan bir durum var mı?.. Yok… Ancak, AKP içinde Devlet Bahçeli’nin tavırlarından dolayı duyulan sıkıntılar da gizlenmiyor. Tayyip Erdoğan’ın da daha fazla bunlara katlanabileceğini düşünmüyorum. Çok uzun bir zaman sonra değil, en uygun zamanda mutlaka Süleyman Soylu’yu görevden alacaktır.

 

CHP’li vekil böyle isyan etti: Cinsel ilişki ne demek ya! Hayvanların rızası mı var?

Avrupa’nın en ucuz benzinini değil en aciz kurunu satıyoruz