Bahçeli’nin istifa ettirdiği eski HSK üyesine MHP’de görev

Yayın tarihi: 7 Ocak 2022 Cuma 1:04 pm - Güncelleme: 7 Ocak 2022 Cuma 1:04 pm

‘Devlet Bahçeli ile yaptığı istişare sonucu HSK üyeliğinden istifa ettiğini’ duyuran Hamit Kocabey MHP’de görev verildi.

Hakim ve Savcılar Kurulu’nda (HSK) MHP kontenjanından iki dönem üye olan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ‘Devlet Bahçeli ile yaptığı istişare sonucu HSK üyeliğinden istifa ettiğini’ açıklayan eski HSK üyesi Hamit Kocabey MHP’de Genel Başkan Hukuk Danışmanı olduğu öğrenildi.

Sabah’ta yer alan habere göre, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’nde kendisi için hazırlanan makam odasına taşınan Kocabey’in bundan sonraki süreçte, MHP’nin ve Devlet Bahçeli’nin bütün hukuksal sorunlarıyla ilgili en yetkili isim olarak görev yapacak.

Kocabey’in aynı zamanda Adalet Bakanlığı, HSK, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, YSK ve Anayasa Mahkemesi ile ilişkilerde de yetkilendirilen isim olduğu belirtildi.

Öte yandan 14 Ekim’de istifasını sunan Kocabey, çok sayıda iddia gündeme gelmişti. Kocabey’in bir davada tutuklu bulunan bir kişinin serbest bırakılması için hakime baskı yaptığına yönelik sosyal medya paylaşımları yaptığı belirtilmişti.

İstifa eden HSK üyesi: Sayın Bahçeli ile istişare sonucu istifa ettim

HSK üyesi Hamit Kocabey istifa etti