Bahçeli’nin “işine bak” dediği Gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu: Yaptığım iş her zaman soru sormak

Yayın tarihi: 24 Ocak 2023 Salı 3:47 pm - Güncelleme: 24 Ocak 2023 Salı 4:03 pm

Gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye suikasta uğrayan Sinan Ateş hakkında soru sormasının ardından ‘Hadi işine bak’ tepkisini aldı ve MHP’liler tarafından itildi. Yazıcıoğlu, “Benim için üzücü olan nokta, asıl itme eylemini yapan kişinin milletvekili olması” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, Gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu’nun suikasta uğrayan eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş hakkındaki soruya, “Hadi işine bak” yanıtını verdi. Yazıcıoğlu, yanıtın ardından MHP liderinin özel kalem müdürü Fikret Hayali ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak tarafından itildi.

Bahçeli’den Sinan Ateş cinayetini soran gazeteciye: Hadi işine bak!

Yazıcıoğlu, olayla ilgili KRT’ye konuştu. Mesleğinin gerekliliğini yaptığını altını çizen Yazıcıoğlu şunları dile getirdi: 

“Gazetecilik bize soru sorma mesleği olarak öğretildi. Ben sayın Bahçeli’ye doğrudan bir yanıt vermek istemiyorum. Görüntüler ortada. Benim yaptığım iş her zaman soru sormak. İtme pozisyonunda ben refleks olarak geriye kaçtığım için olayın fiziki şiddeti benim açımdan çok etkin olmadı. Orada sorudan duyulan rahatsızlık net olarak görülüyor. Benim için üzücü olan nokta, asıl itme eylemini yapan kişinin milletvekili olması; polis değil, korumalar değil. Böyle bir milletvekilinin kendine görev edinerek böyle bir tutum alması benim için üzücü oldu. Bir gazeteci olarak bir siyasi partinin liderinin açıklamasına ilişkin kendisine yanıt verecek bir tutum olamaz. Gazeteciliğin temel görevini soru sormak olarak tanımladım ben. MHP Grubu çıkışında birkaç haftadır Sinan Ateş cinayeti gündemde olmasına rağmen soru almıyoruz şeklinde bir tutum vardı”

Ümit Özdağ’dan Devlet Bahçeli paylaşımı! “Bir bildiğim vardı elbet”