Bahçeli’nin ilk dört maddenin değiştirilmesi öneren HÜDAPAR’la zor sınavı!

Yayın tarihi: 11 Mart 2023 Cumartesi 5:41 pm - Güncelleme: 11 Mart 2023 Cumartesi 7:02 pm

HÜDAPAR, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıkladı. Anayasanın değiştirilemez maddeleri olmaması gerektiğini savunan HÜDAPAR’ın kararı sonrası gözler ittifak ortağı Bahçeli’de. 

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel İdare Kurulu, TBMM genel seçimi ve cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili yol haritasını açıkladı. HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu “2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı aldık” dedi.

Karar sonrası gözler ittifak diğer ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye çevrildi.

Bahçeli daha önce DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı ‘Türklük’ üzerinden hedef almış ve şöyle demişti: “Londra tefecilerinden, New York bankerlerinden ilhamını alıp İngiliz Muhipleri Cemiyeti’nin günümüz ayağına talip olan DEVA’nın başındaki zat, anayasanın 60. maddesini tartışmaya açma cüreti göstermiştir. Selamsız sabahsız Babacan, anayasamızın 66. maddesini çağımızın gereği olarak kapsayıcı bir anlayışla ele almayı teklif etmiştir. Türk devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk’tür, Türk ananın veya babanın çocuğu Türk’tür, hiçbir Türk vatana bağlılıkla bağdaşmayan hiçbir eylemde bulunmadıkça vatandaşlıktan çıkarılamaz. DEVA’sı derdine kafi gelmeyen bu tulumba partisinin kurumsal iletişim başkanı da “Türklüğü çıkarıyor musunuz?” sorusuna “Doğru” yanıtını vermiştir. CHP’den tek bir itiraz gelmemiştir. İP’den tek bir tepki duyulmamıştır. DEVA’nın icazetli başkanını Türklüğün nesi ve neresi rahatsız etmektedir? Türklüğü anayasadan çıkarmayı cesedimizi çiğnemeden nasıl başaracaksınız?”

HÜDA PAR Cumhur İttifakı’na katıldı

‘ANAYASADA ETNİK AİDİYET OLMAMALI, ANDIMIZ IRKÇI’ DEMİŞTİ

HÜDAPAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu ise Anayasanın değiştirilemez hiçbir maddesinin olmaması gerektiğini, yeni sivil anayasanın da ‘etnik aidiyet’e göre yapılmaması gerektiğini söylemişti.

Yapıcıoğlu ayrıca Bahçeli’nin meydanlarda okuduğu ‘Andımız’ı ‘ırkçı’ ve “Milletin bir kesimini rahatsız ediyor” diyerek nitelendirmiş, tamamen kaldırılması gerektiğini savunmuştu.

HÜDAPAR 1990’larda adını infazlar ve silahlı saldırılarla duyuran Hizbullah’ı da terör örgütü olarak görmüyor. Yapıcıoğlu daha önce konuyla ilgili “Türkiye Cumhuriyeti’ne göre Hizbullah bir terör örgütü olabilir ama bana göre bir terör örgütü değil” demişti. Örgüt ayrıca dönemin Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan’ın organize saldırı sonucu öldürülmesinden sorumlu tutulmuş, üyeleri yargılanmıştı.

HÜDAPAR’ın parti programından bazı görüşler şöyle:

– Eyalet sistemi, özerklik ve federasyon tartışılabilmelidir.
– Şeyh Said’in yakınlarından özür dilenmelidir
– ‘Ne mutlu Türküm diyene’ yazısı silinmelidir.

Sürekli HDP’ye ve HDP üzerinden Millet İttifakı’na saldıran Bahçeli’nin HÜDAPAR’ın parti programındaki bu görüşlere ne tepki vereceği merak konusu.

TIKLAYIN – İŞTE HÜDA PAR’IN PARTİ PROGRAMI

Erdoğan ile görüşen HÜDA PAR Genel Başkanı’ndan ‘ittifak’ açıklaması