“Bahçeli’nin desteği Soylu’ya değil…” | GÜN ORTASI

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2021 Çarşamba 3:45 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2021 Çarşamba 4:34 pm

B. Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası’nın bugünkü konuğu, gazeteci Sedat Bozkurt oldu. Programda, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yayınlanan videolar hakkında sessizliğini bozuşu konuşuldu. Bozkurt, Erdoğan’ın kamuoyuna bir hukuk devleti tarifi yaptığını ve buna inanmamızı istediğini söyledi.

Bozkurt, Sedat Peker’e AKP’yi temsil etme imkanının verildiğini ve Alahattin Çakıcı için de infaz yasasında bir değişiklik yapıldığını belirtti. İktidarın kendisinin, suç örgütü liderlerini görünür yaptığını belirten Bozkurt, cemaat için de aynı işlemin yapıldığını söyledi. Bozkurt sözlerine şöyle devam etti:

“Suç örgütleriyle bir mücadele söz konusu değil. Eğer mücadele olsaydı Sedat Peker kaçmazdı. T.C Devleti’nin yargısı bunlara yönelik operasyon yapamıyor. Bunların hepsi suç örgütü liderleridir ve iktidarla beraber pozisyon almışlardır” dedi.

Erdoğan’ın uzun süre sonra sessizliğini bozmasına ilişkin olarak ise, “Bahçeli’nin de Erdoğan’ın da desteği ‘mahçup destek’… Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanlığı’na destek çıktı, Soylu’nun adını vermedi. Süleyman Soylu’ya yorumlayabileceğimiz bir destek yok. Ama Binali Yıldırım’ın adını söylüyor. Ama ikisinin de sözlerinde tamamen destek niteliğinde cümleler söz konusu değil” dedi.