Bahçeli’nin danışmanı da paylaştı! Bahçeli’yi eleştiren kadına özür mü diletildi?

Yayın tarihi: 3 Haziran 2022 Cuma 3:05 pm - Güncelleme: 3 Haziran 2022 Cuma 3:05 pm

Osmaniye’de sokak röportajında MHP lideri Devlet Bahçeli’ye eleştirilerde bulunan bir kadın MHP’li belediyenin meclis toplantısında Bahçeli’den ve MHP’lilerde özür diledi. Bahçeli’nin Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, kadına zorla özür diletildiğini ima eden bir paylaşımı sosyal medyadan paylaştı.

Sokak röportajları yapan ‘Sokak Kedisi’ isimli bir Youtube kanalı, 3 gün önce MHP lideri Devlet Bahçeli’nin memleketi Osmaniye’ye giderek yurttaşlara mikrofon uzattı. Osmaniyeli bir kadın, “Bahçeli’nin memleketine geldik. Ne düşünüyorsunuz?” sorusuna şöyle yanıtı verdi:

“Bahçeli deyince sinirlerim tepeme çıkıyor. Hiç adını sorma, şimdi hakaret ederim. Bahçeli’nin memleketi diye bir memleket yok. (Yani iktidar değişikliği istiyorsunuz?) Kesinlikle. Hem de yarından da erken. Korkunç oy kaybetti burada. Benim çok eski MHP’li arkadaşlarım var, ‘Biz bu adamı mı destekledik?’ diyorlar.”

BELEDİYE MECLİSİNDE ÖZÜR DİLEDİ

Röportajı yapan Ebru Uzun Oruç, daha sonraki Twitter paylaşımında ise Bahçeli’yi eleştiren kadının Osmaniye Belediye Meclisi’nde özür diletildiğini, o anların da kayda alınıp MHP’li hesaplar tarafından paylaşıldığını iddia etti. Oruç paylaşımında, “Osmaniye’de yaptığımız röportajımızda Devlet Bahçeli’yi eleştirdiği için Belediye meclisinde özür dilemek zorunda bırakılan vatandaşımız. Özür dilemek zorunda bırakılması yetmezmiş gibi bir de özrü kayda alınıp MHP’li hesaplarda paylaşılıyor!” ifadelerini kullandı.

‘YANLIŞ ANLAŞILMA OLDU’

Bahçeli’yi eleştiren kadın, belediye meclisinde yaptığı özür konuşmasında, “Sosyal medyada çıkan bir haberle ilgili arkadaşlarımdan, Sayın Devlet Bahçeli’den özür diliyorum. Yanlış anlaşılma olduğuna eminim. Çünkü önündeki şeyler kesilmiş, benim konuşmalarım. Özellikle kamuoyundan ve buradaki MHP’li arkadaşlarımdan özür diliyorum. Maksadını aşan bir konuşma olmuş” dedi.

BAHÇELİ’NİN BASIN DANIŞMANI PAYLAŞTI

Oruç’un iddiasını MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek’in paylaşımı sürdürdü. Kadına zorla özür diletildiği ima edilen paylaşımda, “Bir sokak kedisi, bir CHP meclis üyesine ve bir EMEP’liye mikrofon tutmuş, Devlet Baba’yı sormuş… Sonra ne mi olmuş, cevap videonun sonunda” ifadelerine yer verildi.

İş insanından Devlet Bahçeli’ye ikaz: Müdahale etmezseniz genel merkezin önüne gelip ortalığı ayağa kaldıracağım