MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında 'Öcalan gelsin DEM Parti grup toplantısında örgütü feshettiğini açıklasın' demişti. Bahçeli'nin bu sözlerine siyaset aktörlerinden çok sayıda tepki gelirken Öcalan'ın ise iki şart öne sürdüğü iddia edildi. 

Öcalan çağrısının ardından ilk kez konuşan Bahçeli: Kürtleri sevmeyen Türk değildir Öcalan çağrısının ardından ilk kez konuşan Bahçeli: Kürtleri sevmeyen Türk değildir

Bahçeli'nin çıkışının ardından DEM Parti Milletvekili ve Öcalan'ın yeğeni Ömer Öcalan, İmralı'ya giderek Öcalan'la görüştü. 

Anne-oğul evi cephaneye çevirmiş! Avusturya'da baskın yapılan evden bakın neler çıktı Anne-oğul evi cephaneye çevirmiş! Avusturya'da baskın yapılan evden bakın neler çıktı

Sözcü'de yer alan haberde bu görüşmenin içeriğine dair bazı iddialarda bulunuldu. SÖZCÜ TV Muhabiri Altan Sancar'ın iddiaları şöyle:

 "Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı yetkilileri, görüşmenin tamamını sesli ve görüntülü olarak kayıt altına almışlar. Bunu biliyoruz.

 İki isim arasındaki görüşme, 10 gün gecikmeli yapılmış bir görüşme. Neden olduğuna dair taraflar bilgi paylaşmamayı tercih ediyorlar. Şunu biliyoruz: Adalet Bakanlığı, DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan'ı arıyor ve diyor ki 'Görüşebilirsiniz'. 

 Bir anda Ömer Öcalan'ın ortadan kaybolması, İmralı'ya gitmesi birtakım farklılıklar yaratabilir. Tam da o aralarda Yıldız ve Şenyaşar ailelerinin aralarındaki barış sağlandı. Ömer Öcalan da o görüşmeler olduğu sırada Şanlıurfa'da. Nihayetinde Şanlıurfa'dan bütün DEM Partililer dönerken kendisi dönmüyor, orada kalıyor bir süre. Önce Ankara'ya, sonra görüşme için gidiyor.

 Tam 1 saat 45 dakikalık bir görüşmeden bahsediyoruz. Üç cümlelik bir görüşme değil. İçeriğinde neler oluyor? MHP lideri Devlet Bahçeli'nin çağrısı elbette ki orada konuşuluyor. "

ÖCALAN'DAN İKİ ŞART

 "Gelelim işin dikkat çeken tarafına. Ne oluyor? İki şart var. Ömer Öcalan'a da iletilen iki şart. Bir, garantör ülke talebi var. Abdullah Öcalan'ın da dile getirdiği garantör ülke şartı söz konusu. Ülke adı yok.

 İkinci nokta yasal güvence. Yasal güvenceden kasıt sanırım şu: Adına 'çözüm süreci, kardeşlik projesi' ne dersek diyelim, bunun bir yasal çerçevesi olması gibi bir talepleri söz konusu. Bu talep Ömer Öcalan'a da dile getiriliyor."

Kaynak: sözcü