Bahçelievler’de bu kez de bir binanın çatısında çökme

Yayın tarihi: 27 Haziran 2024 Perşembe 2:48 pm - Güncelleme: 27 Haziran 2024 Perşembe 4:51 pm

İstanbul Bahçelievler’de sabah saatlerinde bir binada kısmen meydana gelen çökmenin ardından 4 katlı başka bir binanın çatısında çökme oldu.

İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde Zafer Mahallesi’nde yaşanan bina çökmesinden saatler sonra Hürriyet Mahallesi’nde bulunan 4 katlı bir apartmanın en üst katındaki çatı ve balkon bölümü çöktü. Olayda yaralanan olmazken, yere düşen molozlar alt katta bulunan otoparka zarar verdi. Çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, itfaiye ve Bahçelievler Belediyesi’ne bağlı ekiplerin alandaki çalışmaları ise devam ediyor. Çalışmalar sürdüğü sırada, bina sakinlerinin de apartmandan ayrıldıkları görüldü. Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır da binada incelemelerde bulundu, tahliye gerektiren bir durum tespit edilmediğini aktardı.

“EMLAKÇIDA 15 YILLIK YAZIYORDU NEREDEN BAKSANIZ 40 YILLIK”

Apartman sakini Hayriye Biçici, “Daha sabah çöken binayı takip ediyordum internetten, duyunca hemen geldim. Evde iki çocuğum vardı, bir de kedim, köpeğim var. Ben burayı tuttuğumda emlakçıda 15 yıllık yazıyordu ama nereden baksanız 40 yıllık var. Belediye kontrol edecek, karar versinler ona göre komşumuzda kalacağız” şeklinde konuştu.

“APARTMAN ZATEN KAPININ ÖNÜNDEN ARABA GEÇSE SALLANIYORDU”

Çökme meydana geldiği sırada apartmanda bulunan Berfin Biçici, “Ben o sırada uyuyordum. Çok fena bir gürültü oldu bir anda, deprem oldu sandım. Kediyle köpeğim hemen yanıma geldi, onlar da kendilerine gelemedi. Apartman zaten çok sallanıyordu, kapının önünden araba geçsin, avizeler, koltuklar sallanıyordu. Böyle bir evi neden kiraya verirler ki?” dedi.

“TAHLİYEYİ GEREKTİREN BİR DURUM YOK”

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, “1985 yılı yapımı 4 katlı bir bina, her katta 4 dairesi var toplamda 16 daire bulunmakta, 3 de dükkan var. Üst kattaki balkonun su alması nedeniyle sıcak soğuk değişikliklerinden dolayı balkonda çökme olmuş. Arkadaşlarımız içeride inceleme yaptılar, karot alacaklar ama tahliyeyi gerektiren bir durum yok. Kolon ve kirişleri ön incelemede sağlam. Kesin netice tabi karotun neticesinde çıkacak” ifadelerini kullandı.

“ÖNCELİĞİMİZ KENTSEL DÖNÜŞÜM OLSUN”

Hakan Bahadır, “Az evvel komşu arkadaşlar da haber verdiler. Sabahleyin de söylediğim gibi olay aslında hem sosyolojik hem teknik, hem ekonomik. Sosyolojik neden ne, şu; anlaşamıyor apartman kendi arasında, anlaşabilseler bu zamana kalmayacak yıkılacak, yenilenecekti. Ben buradan özellikle Bahçelievler’li, İstanbullu komşularımıza sesleniyorum, lütfen en önceliğimiz kentsel dönüşüm olsun” Dedi.

ÇÖKME ANI KAMERADA

4 katlı apartmanın en üst katındaki çatı ve balkon bölümünün çöktüğü anlar ise çevredeki bir güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

BİR BİNA DAHA ÇÖKMÜŞTÜ

Bahçelievler Zafer Mahallesi Yadigar Sokak içerisinde bulunan 7 katlı binada gece saat 04.45 sıralarında kısmen çökme meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, çevrede güvenlik önlemi alarak binada arama çalışması başlattı. Arama kurtarma ekiplerinin yaptığı dinleme çalışmaları ve köpekle yapılan aramaların ardından enkaz altında kalan olmadığı belirlendi.

Bahçelievler’de çöken binanın 3 katı tam 30 yıldır kaçak çıktı

Öte yandan 1980 yılında 4 katlı olarak inşa edilen binaya 1994 yılında kaçak olarak 3 kat daha eklendiği öğrenildi.

Bina kontrollü şekilde yıkıldı.

Kaynak: DHA