Bahçeli’den sonra AKP’nin gizli ortağından da Berat Albayrak’a destek!

Yayın tarihi: 14 Ağustos 2020 Cuma 1:57 pm - Güncelleme: 14 Ağustos 2020 Cuma 1:57 pm

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ardından Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek’ten de Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a tam destek geldi. Perinçek’in gazetesi Aydınlık, Albayrak’ın açıklamalarını tam sayfa manşetten verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a ekonominin durumu nedeniyle eleştiriler yükselirken MHP lideri Devlet Bahçeli 20 Mayıs’ta Twitter’dan yaptığı açıklamayla destek vermişti.

Bahçeli, “Sayın Berat Albayrak’a verip veriştiriyorlar! İnsan da biraz edep olur, biraz erdem olur, Kemal Derviş’in yardakçıları, devşirilmiş ucubeler Türk milletini kandıramazlar. Hep aynı terane! Hep aynı masal! Kasamız boşalmış; başka, IMF’ye gidilecekmiş; Ekonomi çok kötü yönetiliyormuş! Türkiye fırtınaya karşı bütün imkan ve iradesiyle direniyor. Hiç kimse çöküşü heves etmesin, çünkü kursaklarında kalacaktır. Ekonomik kriz-sosyal çalkantı-siyasal bunalım-darbe mekaniği Türk milletinin ve Cumhur İttifakı’nın kutlu varlığıyla altüst edilmiş, oyun bozulmuştur” ifadelerini kullanmış ve Bakan Albayrak Bahçeli’ye teşekkür telefonu açmıştı.

DOĞU PERİNÇEK DE SAHİP ÇIKTI

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek’in gazetesi Aydınlık ise Bakan Berat Albayrak’ın açıklamalarını birinci sayfasından tam sayfa verdi.

Manşet başlıklarının “Turgut Özal ekonomisinin sonu ve tarihi yöneliş” olduğu gazetede sosyal medyada da oldukça dikkat çekti.

“Tarihi yöneliş” başlığının altında Perinçek’in Albayrak’la ilgili görüşlerine de yer verildi.

Perinçek, Albayrak’a ilişkin, “Devrimci sürecin ekonomik boyutu ilan edildi” şeklinde ifadeler kullandığı görüldü.

İşte o manşetler: