Bahçeli: Andımız’dan ‘şu bu’ istedi diye vazgeçmeyiz

Yayın tarihi: 18 Mart 2021 Perşembe 10:21 am - Güncelleme: 18 Mart 2021 Perşembe 6:00 pm

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli MHP 13. Olağan Büyük Kurultayı’nda konuştu. Konuşmasında muhalefeti hedef alan Bahçeli, Erdoğan’ın talebiyle 2013 yılında okutulmaması yönünde karar çıkan öğrenci andı için, “Türküm deriz, çalışkanım diye sesleniriz adımızdan aklımızdan anılarımızdan ve andımızdan bu şu istedi diye asla vazgeçmeyiz” ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tek aday olarak girdiği 13. Olağan Büyük Kurultay’da 1277 oy alarak yeniden genel başkan seçildi.

Bahçeli, erken seçim tartışmalarıyla ilgili, “Erken seçim diye tutturanlar, erken seçimden başka seçenek kalmadı diye yutturmaya çalışanlar iyi bilsinler ki seçimler zamanında yapılacak, Türkiye rotasından çıkmayacaktır. 2023 cumhurbaşkanı adayımız bellidir. O muhterem sayın isim Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

24 yıldır genel başkanlık görevini yürüten Bahçeli, “CHP, 5. kol faaliyetidir. İyi Parti, siparişle kurulan uzaktan kumandayla kontrol edilen melanet bir projedir” diye konuştu.

Bahçeli’nin konuşmasından satır başları şöyle:

“Gönül isterdi ki bu salonun içi de dışı da geçmişte olduğu gibi hınca hınç dolsaydı. Ancak bir yıldır dünyanın kıyasıya mücadele ettiği salgından dolayı kurultaya katılımı sınırlı tuttuk. Aramızda bulunmayan her arkadaşımızla zamanın dar kalıplarına sığmayan gönül birlikteliği içindeyiz. Her şeyin başı sağlıktır, dikkatli olmalıyız, kurallara mutlak suretle uymalıyız.

“İYİ PARTİ MELANET BİR PROJEDİR”

Bölücü milletvekillerinin TBMM’ye gelen fezlekelerinin ‘önüne arkasına bakalım’ demek siyaset değildir.

Fezlekelerin önünde hukuk, arkasında adalet vardır. Yetmiyorsa bu sizlere, önünde millet, arkasında devlet olduğunu mutlaka göreceksiniz.

HDP, Türk demokrasisinin çevresini sarmış mayın tarlasıdır. CHP, Türk siyasetine tutunmuş beşinci kol faaliyetidir. İYİ Parti Türkiye’nin kötülüğüne katkı sağlayan melanet bir projedir.

İP’in başkanı Cumhur İttifakı’nı tamamlarken etle tırnak gibi demiş. Kendilerinin ise proje bazlı bir ittifak olduğunu itiraf etmiştir. Doğrudur Cumhur İttifakı dürüst birlikteliktir, milli birlikteliktir. Ekonomik tetikçileri, küresel emperyalizme karşı tek ses, tek nefes, tek yürekle duruş gösteren cumhurun duruş özüdür.

2023 cumhurbaşkanı adayımız bellidir. O muhterem sayın isim Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımıza ve AK Partili kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

“PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞ YOKTUR”

Milliyetçi Hareket Partisi olarak 2023 ve takip eden 10 yılı kapsayan stratejik hedeflerinin ilki Türk tipi başkanlık modeline sahip çıkmaktır. Buna karşılık güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş parlamenter sistem teklifleri beyhudedir. Eskiye kıvrılıştır.

Güçlendirilmiş parlamenter sistem kavramını dile getiren terörist Selahattin Demirtaş’tır. Artık parlamenter sisteme geri dönüş yoktur.

Erken seçim diye tutturanlar, erken seçimden başka seçenek kalmadı diye yutturmaya çalışanlar iyi bilsinler ki seçimler zamanında yapılacak, Türkiye rotasından çıkmayacaktır. 2023’te yeni bir tarih yazılacak, yeni bir sayfa açılacaktır. Bu cumhurun sözüdür.

“MİLLETVEKİLLİĞİ DOKUNULMAZLIĞI YENİ BAŞTAN ELE ALINMALIDIR”

Ayrıca siyasi partiler kanunu değiştirilmelidir, seçim kanunlarında düzenlemeler yapılmalı, siyasi etik kanunu çıkarılmalıdır. TBMM iç tüzüğü yeni sistemle uyumlu hale getirilmelidir. Milletvekilli dokunulmazlığı yeni baştan ele alınmalıdır.

“ANKET ŞİRKETLERİ MİLLİ İRADE DOLANDIRICISIDIR”

Kamuoyu araştırmaları ve sonuçlarının yayınlanması hakkında geniş değişiklikler yapılmalı ve tedbirler alınmalıdır. Siyasi maksatlarla ve ekonomik gayelerle bir partiyi parlatıp bir başkasını karalayan anket şirketleri bize göre demokrasi kundakçısı milli irade dolandırıcısıdır. Temiz toplum temiz siyaset temiz yönetim tezahür etmeli kalpazanlar çarpık zihniyetler millete husumet besleyen mihraklar afişe edilip ayıklanmalıdır.

“TÜRKİYE’DE DEMOKRASİ OLMASAYDI…”

Türkiye’de demokrasi olmasaydı gece gündüz cumhurbaşkanına hakaret edenler devlete sövenler iş birlikçiler PKK’nın siyaset uzantıları belediyede, medyada, üniversitelerde, sokaklarda nasıl gezecekler nasıl tehditler savuracaktı.

Ülkemizde temek hak ve özgürlüklerin teminat altına alındığı ve hukukun üstünlüğüne dayanan demokratik bir düzenin varlığı tüm kazanımlarıyla ortadadır. Türkiye’de demokrasi yok diyenler gelsinler bunu külahıma anlatsınlar. Tarihimizin hiçbir döneminde bu milletin sinesinden diktatör, tiran çıkmadı. Yönetim hayatımızda ise despotizmin en ufak emaresine tesadüf edilmedi. Demokrasi ahkamı kesenler terörizme kılıf arayanlardır. İnsan hakları konusunda bilirkişiye soyunanlar konu Müslüman oldu mu insanlı konurunu hiçe sayan vicdansızlıklardır.

“MHP SERBEST PİYASA MANTIĞINI KABULLENMEKTEDİR”

MHP serbest piyasa mantığını kabullenmektedir.

Ekonomi sadece ekonomi değildir. Adalettir, ahlaktır, paylaşımdır. Ekonomi özgürlük değerleriyle bütünleşmiştir. Bölüşürsek toz oluruz, bölünürsek yok oluruz. Başkalarının koyduğu kurallara uyarak ancak karın doyururuz.

Türkiye’de aç ve açıkta kimsenin yaşamını istemiyoruz. İnsanımızın ihtiyaç ve isteklerini yerli ve milli ekonomik sistemle karşılamak zorundayız. 2020’de küresel ekonomi yüzde 3,5 küçülmüştür. Türkiye ekonomisi 2020’de yüzde 1,8 büyüme kaydetmiştir. G20 arasında ekonomisi büyüyen iki ekonomiden birisi Türkiye olmuştur. Ekonomide yaşanan toparlanma ve canlanma devletimizin ve milletimizin kasasına yansıyacaktır.

“HDP’NİN HERHANGİ BİR İSİMLE AÇILMAMAK ÜZERE KAPATILMASI NAMUS GÖREVİDİR”

HDP, PKK’dır, cinayettir, ölüm tuzağıdır. HDP ile yasak ilişki zalimlere diz çökmektir. Terörist Demirtaş ile kahvaltı yapmak kimseye onur sağlamayacaktır. CHP seçim yapmalıdır. HDP siyasi kisveye bürünmüş suç örgütüdür, herhangi bir isimle açılmamak üzere kapatılması namus görevidir. İddianamenin dün itibariyle Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmesi milletin yüreğine su serpmiştir. Biz hakikatin tarafındayız. Kırmızı çizgilerimizin pembeleştiğini söyleyen çürümüş CHP Sözcüsü’ne diyorum ki senin her yerin zift gibi kararmış haberin yok. Kılıçdaroğlu’na tavsiyem cesareti varsa yüreği yetiyorsa bölücü dostlarına rest çekmelidir. Ey CHP yönetimi sizin nereniz Türk ki Andımıza sahip çıkacaksınız!

Türkiye, Türkiye’den büyüktür. Türk dünyası, dünyadan büyüktür. Milliyetçiliğimiz hayatın ve milli arzuların gerçeğini yansıtmaktadır. Türk milliyetçiliği yükselmek için değil yükseltmek içindir. Kan değil ruh ve kültür arar. Türk milliyetçiliği özgürlükçüdür, eşitlikçidir. Bizim milliyetçiliğimizi sorgulayanlar aynaya baksınlar.

“DİYORLAR Kİ TÜRKİYE’DE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KALMAMIŞ”

Diyorlar ki; Türkiye’de totaliter eğilimler güçleniyormuş, demokrasi zayıflamış, düşünce ve ifade özgürlüğü kalmamış. Bu çürük, çarpık iddiaların üç boyutlu hedefi vardır. Birincisi yabancı yatırımları caydırmak, ikincisi uluslararası camiada saygınlığımızı lekelemek, üçüncü boyutu egemenlik haklarımızdan taviz beklentisidir

FETÖ’cüler Yunanistan’ı ve ABD’yi sığınma limanına çevirmişken kimsenin sesi çıkmıyor. AP’nin Türkiye’nin Suriye’de işgalci olduğunu iddia etmesi de bir başka ahlaksız iddiadır. Türkiye’de demokraside yok diyenler bunu külahıma anlatsınlar. Bu milletin sinesinden diktatör, tiran çıkmadı. Despotizmin en ufak emaresi belirmedi. Türkiye ekonomisini reformlarla güçlendirirken, diğer yandan aslı olmayan iddiaları yok etme gayesiyle hukuk, demokrasi ve insan hakları konusunda yüksek standartlara erişmek zorundayız.

‘ANDIMIZ’ ÇIKIŞI: ŞU BU İSTEDİ DİYE VAZGEÇMEYİZ

Türküm deriz, çalışkanım diye sesleniriz adımızdan aklımızdan anılarımızdan ve andımızdan bu şu istedi diye asla vazgeçmeyiz.

Kırmızı çizgilerimizin pembeleştiğini söyleyen çürümüş CHP sözcüsüne diyorum ki, senin her yerin zift gibi kara olmuş haberin yok. İlle de pembe arıyorsan önce kendine bakmalıdır.

Kılıçdaroğlu’na tavsiyem aklı varsa kendine saklasın arayacağı varsa dursun arasın, yüreği varsa bölücü dostlarına rest çekip tüm bağlarını koparsın. Ey CHP yönetimi sizin nereniz Türk ki andımıza sahip çıkacaksınız. Sizin nereniz doğru ki andımızı söylemek size yakışacaktır. Biz varlığımıza Türk varlığına armağan etmişken sizlerin kimlerin taşeronu kimlerin hizmetkarı olduğunu bilmeyen kalmış mıdır ki”