Bahçeli’den ‘erken seçim’ açıklaması! “Bu işi bitirelim”

Yayın tarihi: 17 Ocak 2023 Salı 10:45 am - Güncelleme: 17 Ocak 2023 Salı 11:19 am

MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin Meclis’teki grup toplantısında yaptığı konuşmada, erken seçime ilişkin “Seçim tarihi tartılması son bulmalı. Mevsim şartlarına ilişkin bir tarih beklentimizdir. Mayıs ayı içerisinde bu işi bitirelim” ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Bir süredir siyaset gündeminde yer alan ‘erken seçim’ tartışmalarına değinen Bahçeli, “Türkiye’mizi hep birlikte seçime taşıyalım. Mayıs ayı içerisinde bu işi bitirelim. Sözü milletimizi verelim.” dedi.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“ERKEN SEÇİM DEĞİL, TARİH GÜNCELLEMESİ”

“Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri’nin ne zaman yapılacağına ilişkin tartışmaların bir an evvel son bulması, hayatın olağan akışına uyan bir tarihin mutabakatla seçilmesi lazımdır. Bu erken seçim değil, seçim tarihi güncelleme olarak okunmalıdır. Baharda gerçekleşmesi beklenen seçime tam olarak hazırız.”

“MAYIS AYINDA BU İŞİ BİTİRELİM”

“Sandıktan korkmanın millet iradesinden kaçmanın hiç kimseye bir yararı dokunmamaktadır. Seçimlerin şölen havasında yapılması hepimizin görevidir. Sandık er meydanıdır. Milli iradenin tecelli beyanıdır. Muhalefet partilerinin çekinecek bir durumları yoksa buyursunlar. Konuşarak, tartışarak, anlaşarak, Türkiye’mizi hep birlikte seçime taşıyalım. Mayıs ayı içerisinde bu işi bitirelim. Sözü milletimizi verelim.”

AKP’den bir erken seçim açıklaması daha