Bahçeli’den AYM Başkanı Arslan’a: Zilletin hastalıklı kolu!

Yayın tarihi: 29 Nisan 2023 Cumartesi 8:08 pm - Güncelleme: 29 Nisan 2023 Cumartesi 8:08 pm

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Anayasa Mahkemesi Başkanı zillet ittifakının yüksek yargıya yuvalanmış hastalıklı koludur” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Kütahya’da yaptığı mitingde konuştu.

Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi(AYM) Başkanı Zühtü Arslan’ın AYM’nin 61. kuruluş yıl dönümü töreninde demokrasinin gerekliliklerini hatırlattığı konuşmasını hedef aldı.

“KAFASI ZEHİRLENMİŞ”

Zühtü Arslan’a sert ifadelerle yüklenen Bahçeli şunları söyledi:

“PKK’dan HDP ve CHP’ye kadar zillet ve ihanet cephesine selam verdiğini uzaktan bakınca anlamayacak kadar saf mı duruyoruz? Demokratik Cumhuriyet kavramını kullananların kim olduğunu biliyor ve bu odakları tanıyoruz.

Kafası zehirlenmiş Anayasa Mahkemesi Başkanı’na hatırlatırım ki; Türkiye’de kuvvetler ayrımı netleşmiş, aralarındaki sınır çizgileri kalınlaştırılmıştır. Dahası yargı bağımsızlığının yanı sıra tarafsızlığı da anayasal hüviyet kazanmıştır. Anayasa Mahkemesi Başkanı yargısal aktivizmden sızlansa da, bunu kendi yapmaktadır. Anayasa Mahkemesi Başkanı zillet ittifakının yüksek yargıya yuvalanmış hastalıklı koludur. Bunu reddediyoruz, Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın haddini ve hududunu çok açık şekilde aştığını düşünüyoruz.

Mahkeme Başkanı objektifliğini ve tarafsızlığını kaybetmiş, Türkiye’nin yeni yönetim sistemiyle milli birlik ve kardeşliğine cephe almıştır. Kapatılma davası yılan hikayesine dönen HDP’ye hazine yardımının yapılmasını sağlayarak, milletimizin ödediği vergilerin Kandil’e gönderilmesine vize vermiştir. Bu rezalettir. Bu ihanettir. Bu aynı zamanda cinayettir.

“KAÇIŞ YOKTUR, KURTULUŞ YOKTUR”

Eninde sonunda muhatapları Türk milletine hesap verecektir. Bunda kaçış yoktur, kurtuluş yoktur. Anayasa Mahkemesi’nin yeniden yapılandırılmasını gerekli görüyoruz. Bu kapsamda Mahkeme’nin statüsü, kuruluş ve yargılama esasları ile üye yapısının köklü bir reforma tabi tutulmasını hedefliyoruz.

Anayasa Mahkemesi’nin yeniden yeniden reforma tutulmasını tüm vatandaşlarla birlikte yapacaklarını belirten Bahçeli, “Teröre yardım ve yataklık suçu somut delillerle belgelendirilen HDP’nin devam edegelen kapatma davasını sekteye uğratan Anayasa Mahkemesi Başkanı ve malum üyeleri şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaktadır. Terörle mücadelede muazzam fedakarlıklar sergileyen kahramanlarımızın hakkı yenmekte, hukuku çiğnenmektedir. Bölücülüğün odağı HDP’nin kapatılması demokrasi onuru, hukuk namusudur. Bu ihanet yuvasının kapatılmasını aylardır sürüncemede bırakanları Türk milleti vakti saati geldiğinde mutlaka kapatacaktır” diye konuştu.

AYM Başkanı Zühtü Arslan, Erdoğan’ın yüzüne bakarak konuştu: Kararlara imza atanları hedef almanın hiçbir faydası yok