Bahçeli’den ABD seçimlerine ilişkin ‘filli eşekli’ açıklama

Yayın tarihi: 11 Kasım 2020 Çarşamba 11:43 am - Güncelleme: 11 Kasım 2020 Çarşamba 12:28 pm

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD seçimleriyle ilgili, “Kaldı ki, biz ne Biden şakşakçısıyız ne Trump sevdalısıyız, ne filin hortumundan tutuyoruz ne de eşeğe binmek için sıra bekliyoruz, hamdolsun Türk oğlu Türk olarak cihanı kavrıyoruz” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, ABD seçimleriyle ilgili, “Kaldı ki, biz ne Biden şakşakçısıyız ne Trump sevdalısıyız, ne filin hortumundan tutuyoruz ne de eşeğe binmek için sıra bekliyoruz, hamdolsun Türk oğlu Türk olarak cihanı kavrıyoruz” yorumunu yaptı.

Bahçeli, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan Joe Biden’ı  tebrik eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Sayın Kılıçdaroğlu, nereye yetişeceksin? Gizlenemez bu memnuniyetinin sebebi nedir? Resmi açıklama yapılmadan, bir muhalefet partisi liderinin kutlama mesajı neyin nesi kimin sesidir? Dünya üzerinde kaç muhalefet partisi Biden’ı alelacele tebrik etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk yerinden kalksa bunları İzmir’e hatta okyanusun karşısına vura vura kovalardı” sözleriyle yüklendi.

ALBAYRAK’IN İSTİFASINA DEĞİNMEDİ!

Bahçeli, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifasına ilişkin konuşmazken, konuyla ilgili yapılan ‘devlet krizi’ yorumlarıyla ilgili, “Bugün Türkiye’de devlet krizi de değil muhalefet krizi, siyasi ahlak ve CHP krizi vardır. Millî mücadele tertemiz millet iradesine dayanılarak kazanılmıştır” ifadesini kullandı.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

ABD SEÇİMLERİ

“ABD seçimini elbette yakından takip ettik. Hiç kuşku yok ABD’li seçmenlerin takdir ve tercihine saygı duymakla beraber tercih yapacak köhne zihniyette değildir. Kimin başkan olup olmadığı ABD’nin iç meselesidir. Bizim baktığımız yer Türkiye’dir, çıkarlarla ilgileniriz.

Kaldı ki, biz ne Biden şakşakçısıyız ne Trump sevdalısıyız, ne filin hortumundan tutuyoruz ne de eşeğe binmek için sıra bekliyoruz, hamdolsun Türk oğlu Türk olarak cihanı kavrıyoruz.

Bizim ABD’den beklentimiz Türkiye’yi küçük görmemesi, küçümseme yanlışına düşmemesidir. Şayet dost isek buna göre davranmalıdır, şayet müttefik isek bunun gereği yapılmalıdır, yok adı konulmamış, ilanı yapılmamış düşman kamplara ayrılmışsak, bunu da bilmemiz hakkımızdır. Biden’ın Türkiye’ye bakışı iyimserliğimize set çekmekte, baraj oluşturmaktadır.”

“SAYIN KILIÇDAROĞLU, NEREYE YETİŞECEKSİN?”

“Bizim tuhafımıza giden başka bir husus ise CHP Genel Başkanı’nın Biden’ı kutlamasındaki hızı, telaşıdır. HDP’ye bakınız, o da hemen kutlamıştır. Bir türlü köşesine çekilmeyen, farklı zamanlarda sivri açıklamalarla kendisini hatırlatan siyaset eskisi de Biden’ı şans olarak gördüğünü söylemiştir.

Sayın Kılıçdaroğlu, nereye yetişeceksin? Gizlenemez bu memnuniyetinin sebebi nedir? Resmi açıklama yapılmadan, bir muhalefet partisi liderinin kutlama mesajı neyin nesi kimin sesidir? CHP’yi ABD’nin sevdalısı yapan ilişkiler ağını nereye koyalım? Biden’a ağzına sürdüğü bir tutam balın lezzetini almış olmalı ki, Kılıçdaroğlu yeni efendisi ile sosyal medya ile temas kurma gereği duymuştur. Dünya üzerinde kaç muhalefet partisi Biden’ı alelacele tebrik etmiştir. Gazi Mautafa Kemal Atatürk yerinden kalksa bunları İzmir’e hatta okyanusun karşısına vura vura kovalardı.”

“TÜRKİYE’DE DEVLET KRİZİ DEĞİL, CHP KRİZİ VARDIR”

“Bugün Türkiye’de devlet krizi de değil muhalefet krizi, siyasi ahlak ve CHP krizi vardır. Millî mücadele tertemiz millet iradesine dayanılarak kazanılmıştır.”

AZERBAYCAN AÇIKLAMASI

“Azerbaycan Karabağ’da büyük bir başarı elde etmiştir. Katil Paşinyan, acıyla kıvranarak yenilgiyi kabul etmiştir. İman ediyoruz ki, Allah zalimi imhal eder ama asla ihmal etmez. Ermenistan döktüğü kanların bedelini ödemiştir, tarihi rövanş alınmıştır. 30 yıllık zulüm dönemi kapanmıştır. Ne mutlu bize. Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan yapılan anlaşmaya göre ateşkes tesis edilerek Türk askerinin zaferi kabul edilmiştir.”