Bahçeli YSK kurasını da hayra yordu

Yayın tarihi: 1 Nisan 2023 Cumartesi 9:36 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2023 Pazar 12:04 am

Türkiye’yi sarsanlar depremler için ‘içinde sır olan bir olay’ diyen Devlet Bahçeli bu kez YSK kurasını “Hayra işaret” diye yorumladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Elazığ’da düzenlenen temel atma töreninde seçimle ilgili konuştu, YSK kurasını değerlendirdi.

Kurada oy pusulasında 1. sırada Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan, 2. sırada Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 3. sırada Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 4. sırada ise Ata İttifakı’nın adayı Sinan Oğan yer almıştı.

Bahçeli’nin sonuçların ‘hayra işaret’ olduğunu söyledi ve şu ifadeleri kullandı: “Bu seçim 2 kanatlıdır. Birisi Cumhurbaşkanlığı seçimi, diğeri ise milletvekilliği seçimi. Bugün cumhurbaşkanı adaylarının birleşik oy pusulasındaki yerleri belirlendi. 5 yıla yakın süredir Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin başında olan, lideri olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan kurada birinci sırada yerini aldı. Bu, hayra işarettir, farkında olmak lazımdır. ‘Bir, bir ileri’ diyorum 14 Mayıs’ta.”

Öte yandan Bahçeli afet bölgesi Kahramanmaraş’ta deprem için “Bu büyük felaket mucizelerle anlam kılınmış, içinde sır olan bir olay gibi geliyor bana” demişti.

YSK’daki kura AKP’yi sevindirdi! ‘İçimizi ferahlatıyor’

Oy pusulasında cumhurbaşkanı adaylarının yerleri belli oldu!