Bahçeli yine TTB’yi hedef aldı: Doktor kılıklı anarşistler

Yayın tarihi: 9 Temmuz 2022 Cumartesi 10:09 am - Güncelleme: 9 Temmuz 2022 Cumartesi 10:09 am

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sağlıkta şiddete karşı çağrı eylem çağrısı yapan Türk Tabipler Birliği’ni (TTB) hedef aldı. Bahçeli, “Bir avuç ne idüğü belirsiz doktor kılıklı anarşist ruhlu insanlardan mesleği kurtarmak lazımdır. Her defasında söylüyorum Tabipler Birliği kapatılmalıdır” dedi.

Bayram namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yine TTB’yi hedef aldı. Grevdeki doktorlar için “Ne idüğü belirsiz doktor kılıklı anarşist ruhlu insanlar” ifadelerini kullanan Bahçeli sözlerine şöyle devam etti:

“Yoksa 3-5 ne idüğü belirsiz, her olayda millete ters düşen ve siyasete alet olmuş kuruluşlarla bir yere varmak mümkün değildir. Her defasında söylüyorum; Tabipler Birliği kapatılmalıdır. Hekim kardeşlerim kendi kuruluşlarını yeniden sahiplenmeli ve yeni bir organizasyona gitmelidir. Bir avuç ne idüğü belirsiz doktor kılıklı anarşist ruhlu insanlardan mesleği kurtarmak lazımdır”

Doktor Ekrem Karakaya’nın cenazesinde Fahrettin Koca protestosu

Öte yandan Bahçeli, “Türk Tabipler Birliği’nin başındaki ‘Türk’ ismi sizi rahatsız ediyor mu?” sorusuna, “Bu soru mudur? Türk ismini taşıyan, Türk’e düşman olur mu?” cevabını verdi.

Sağlık çalışanları tüm yurtta büyük grevde