Bahçeli yine hedef gösterdi

Yayın tarihi: 8 Ocak 2022 Cumartesi 1:40 pm - Güncelleme: 8 Ocak 2022 Cumartesi 2:05 pm

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Siyaset Okulu Sertifika Töreni’nde konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden Bahçeli, “Kılıçdaroğlu, uyarmadı deme, tecrübe etmediğin sularda yüzersen dibi boylarsın” dedi.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bahçeli, Türk Lirası’ndaki rekor değer kayıpları ve ekonomik kriz üzerine politikaları eleştirenleri hedef aldı.

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Atalarımız ne güzel de söylemiş yerden havaya toz kalkar, havadan yere rahmet iner, hep kap kendisine sızar, kısaca söylersek testinin içinde ne varsa dışına sızan da odur. Çalışmamızdan gocunanlar fazladır. Hiç kimse de bizim sabrımızı yanlış yorumlamamalıdır.

Ekonomik sorunları büyütüp enflasyon mühimmatıyla ülkemizi yaylım ateşine tutan sorumsuzlar aslında ne insanımızı tanrılar ne rızkı bilirler ne tarihimizi okurlar ne de ekonomiden anlarlar. Bizim sadece ekonomi hayatımız yoktur bir toplum, bir inanç, akıp giden sosyal ve milli bir hayatımız vardır. Ve sınıflandırılması tarihi haklarımıza, kimliğimize, varlığımıza gasp etmektir.

Siyaset yapma şeklimizden ticari ilişkilere kadar madde ile mana dengesini kuran kavrayış becerimize toplumsal esenlik ve enginliğimize varıncaya kadar dış dünyanın menfi tesirlerine daha doğrusu baskılarına muhatap kaldık. Şiddetli sallantılara sahne olan nice kayıp dolu senelerden sonra cihanşumul bir imparatorluğumuzdan mahrum kaldık. Bir zamanlar Batı’ya ihtiyacımız yoktu fakat bir süre sonra Batı’sız bir şey düşünemez hale geldik. Yozlaşmış bir demokrasi algısı insandan yoksun bir özgürlük anlayışı, ruh kökümüzden kopuk bir ekonomik sistem anarşisi milli dokumuza milli doğamızla ters düşmüş, modernizm ve modernizm akımları on yıllar boyunca yerimizde patinaj yaptırdı. Türk milleti uzun çalışma ve sabır yılları neticesinde kocasından çıkmayı başardı. Osmanlı’ya hasta adam muamelesi yapan, Türkiye’yi de hastalandırmak için kriz darbe nifak ve kutuplaşma üretimini biteviye sürdüren küresel emperyalizm için hamdolsun deniz bitmiştir. İhtiyaç duyulan akli zihni siyasi ve milli demlenme süreci tamamlanmıştır. Türk irfanı Türk iradesi cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile doğrulmuş Cumhur İttifakı ile ayağa kalkmıştır.

Sözlerinin devamında muhalefeti hedef alan Bahçeli şunları kaydetti:

“Siyaset arenasında akletmek şöyle dursun aklını ve ahlakını iki paralık eden zevatın Türkiye’ye pusu kurup istiklalimizi ateşe vermesine seyirci kalmayacağız, tepkisiz durmayacağız alayının her cephede karşılarına geçeceğiz. Siyaset eğer çözülmeye kapı aralarsa siyaset olmaktan çıkacak kriminal bir akaya dönüşecektir. Siyaset eğer ihanete çanak tutarsa gerçek manasından soyutlanıp ülkenin güvenlik sistemine mayın döşeyen çok tehlikeli hale bürünecektir. Siyaset yapmanın bir ahlakı vardır. Siyaset yoksa savaş söz konusudur. Demokrasiyi ağızlarından düşürmeyen hatta utanç duvarı gibi olan meydanda olan lekeli yüzlere bakınız her şeyden evvel milletin iradeisne karşı ileri düzeyde hazımsız ve saygısızdırlar. 70’ine merdiven dayayan bir akademisyen çıkmış hem de siyaset bilimci barışçıl protestolardan bahsediyor. Hükümeti erken seçime zorlamanın yollarını anlatıyor. Kalayı eskimiş ve kalaycıoğlu sokak diline başvuruyor. Seçimlerin normal zamanını beklemekten imtina ediyor. Milletimizin seçimini alçakça karalıyor. Bilen varsa bize bir anlatsın barışçıl protestoyla kastedilen nedir? Be hey densizler barışın sizin lügatınızdaki karşılığı bir söyleyin de bilelim. Adalet diyorsunuz hukuk ahkamı kesiyorsunuz peki milletin iradesine karşı çıkmak hukuksuzluk değil mi, ahlaksızlık değil mi? Demirtaş teröristtir gelin görün ki CHP genel başkanı inatla niye cezaevinde tutulduğunu söylüyor. Niye olacak hain olduğu için teröre yardım ve yataklık yaptığı için. Sokakta barışçıl protesto telkin ve temennileriyle neyin hazırlığını planlıyorsunuz? Zamları, enflasyondaki artışları sokak tepkisiyle birleştirip Türkiye’den bir Kazakistan çıkarmayı mı düşünüyorsunuz?”

“Hiç kimsenin fuzulü kurtarıcılığına ve faziletsiz akıl hocalığına ihtiyacımız yoktur” diyen Bahçeli, “Bizim siyasetimizin dinamik güvenlik ve direnç kaynağı millettir” dedi.

AYRINTILAR GELİYOR…