Bahçeli yağ krizinde basını suçladı!

Yayın tarihi: 12 Mart 2022 Cumartesi 1:30 pm - Güncelleme: 12 Mart 2022 Cumartesi 2:16 pm

MHP Lideri Devlet Bahçeli gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bahçeli yağ krizi ile ilgili basını suçlayarak, “Tahrik ediyorlar” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya görüşmeleri, Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyareti ve Türkiye’deki yağ krizine dair sorulara yanıt verdi.

Yurttaşlar yağ için birbirleriyle yarıştı!

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

“Telefon diplomasisi, yakın görüşme çerçevesi içinde faaliyetlerini sürdürmüştür. Antalya’da her sene artık diplomasi forumu yapılmaktadır. Böyle bir toplanın 9 Mart’ta yapılacağı bir dönemde Türkiye çok daha başarılı bir adım atmıştır. Bu barış yolunda atılmış bir adımdır. Bu adım 2 ülkenin yetkililerini bir araya getirerek barışın başlangıcı sağlayabilecek adımı yapmayı amaçlamışlardır.

ANTALYA’DA YAPILAN UKRAYN-RUSYA ZİRVESİ
Bu toplantı önemli olmuştur, başarılı olmuştur. 15 günden beri devam eden çatışmanın oradaki bir toplantıda sonuçlanması mümkün değildir ama bir başlangıçtır, hayırlı bir adımdır. Bazı iç ve dış değerlendirmelerde görüyorum ki; Türkiye’de bazı kesimler, bu adımları hazmedememektedir. Bu adımların sonuç vermesini istememektedirler. Bazı basınımızın manşetleri, ‘barış gerçekleşmedi, barış şöyle böyle oldu’ şeklinde olumsuz ifadelerle toplumda gelişebilecek olan umudu şimdiden söndürmeye gayret göstermişlerdir. Bu kolay bir iş değildir. Bir ülkenin bunu yapabilmesi de önemlidir. Türkiye’nin bu konuma gelebilmesindeki diplomatik başarısını takdir etmek lazım. Bu memleketin evladıyız, savaş çok yakınımızda.

AYÇİÇEK YAĞI KRİZİ
23 gemi Türkiye’ye ayçiçek yağı getirecek, savaş sebebiyle biraz ertelendi. ‘Türkiye’de yağ yoktur’ denilerek marketlere hücum edilmiştir, basın yoluyla tahrik edilmiştir, yağ kavgası çıkartmaya çalışmışlardır. Yağdan umut edenler Türkiye’nin yarınını karatmıştır. Bu tür hayırlı adımları millet olarak hangi partide olursak olalım desteklemekte yarar var. Bölgenin, Türkiye’nin ve dünya barışından yanadır.

THE ECONOMIST’İN KILIÇDAROĞLU MAKALESİ
Milliyetçi Hareket Partisi’nin genel başkanı imzasız bildirilere, makalelere, sahipsiz sözlere aldırış etmez, gerçekçidir. İmza attı mı, atmadı mı onu 6 ortağına sormak lazım.