Bahçeli esmese de gürledi

Yayın tarihi: 3 Mart 2020 Salı 11:00 am - Güncelleme: 3 Mart 2020 Salı 5:11 pm

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti’ye yüklenerek, “Bana değmeyen yılan bin yaşasın diyemeyiz, o yılanı yuvasında boğarız” dedi. Bahçeli, Putin’e de tepki göstererek, “5 Mart’ta Putin ile yapılacak görüşme çok kritiktir. Kimi kandırıyorlar, neyi anlatıyorlar? Putin’in varmak istediği yer neresidir? Dalımızı kesenin damını yıkarız” ifadelerini kullandı. Bahçeli, “Görev düşsün koşa koşa cepheye gider, mevziye girerim. Allah nasip eder şehit olur, gazi olurum. Kanımın son damlasına kadar vuruşur, son takatime kadar mücadele ederim” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisini grup toplantısında konuştu.,

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Millet İttifakı’nın iktidarında şehitler tepesi boş kalacak” açıklamasına tepki göstererek, “Şehidi bilmez, tepeden anlamaz, milleti tanımaz. Vay gafil vay. Şehitler tepesi boş tutulunca hainler tepemize üşüşür zalimler yurdumuzun tepelerine musallat olur bunu da mı kavrayamadın? Sayın Kılıçdaroğlu senin gibilere rağmen şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmadı, boş da kalmayacak. Kılıçdaroğlu sen Suriye’nin muhalefet partisi değilsin, Esad’ın yancısı, rejimin kuklası değilsin. Esad’ın kan kardeşi mehmetçik katillerinin yoldaşı olamazsın. CHP’ye oy vermiş kardeşlerimize ihanet etme, haksızlık etme” diye konuştu.

Bahçeli’nin konuşmasından satır başları şöyle: 

Şehitler tarihimizin kilit taşlarıdır. Şehitlerimizin teminatıyla sahip olduğumuz mukaddes sınırı tahrip edecek bir silah henüz icat edilmemiştir.

İdlib’de yaşanan şehadetler milletimizi ziyadesiyle üzmüştür. 34 kahramanımız şehit olmuş 32 kahramanımız yaralanmıştır. Bu alçak saldırının içinde Suriye, İran vardır. Hepsi birden cinayet devriyesine çıkmışlardır.

Bizim dirimiz asker, vurulanımız şehittir, onların ise dirisi kalleş vurulanı ise leştir. Allah tektir, ordusu Türk oğlu Türk’tür.

Türk milletine meydan okuyan yiğit evlatlarımıza silah çeken kim varsa dökülen kanlarda boğulmaya sonuna kadar mahkumdur. Erkeğinden kadınına aziz milletimizin her mensubu merttir, sabırlıdır, imanlıdır, yüreği vatan sevgisiyle yoğrulmuştur. Hiçbir zorba Türkiye’ye kanlı dişlerini geçiremez.

Kudurmuş Esad hayranları söyleyin, bu kutlu vatan bölünebilir mi? Ne ezan susar, ne bayrak iner, ne de vatan bölünür.

Akşener: 36 evladımızı toprağa verdik sen hâlâ eğleniyor musun sayın Erdoğan?

“İHTİYAÇ OLSUN SİLAH KUŞANIR CEPHEYE KOŞARIM”

Doğu’dan Batı’ya birbirimizden güç alarak birlikte durarak bugünleri atlatacağız. Hiçbir hain emel Türk milletini pes ettiremez. Şehitlik mertebesi ulaşılacak en yüksek mertebedir.

Asırlardır şehitlerimizin aileleri onların arkasından gözyaşı dökerken tereddütsüz bir cümle dökülmüştür; Vatan sağolsun.

Kendi payıma konuşuyorum, ihtiyaç olsun, silahımı kuşanır, bayrağımı alır cepheye koşarım. Son ana kadar cephede vuruşur, Allah nasip ederse şehit olurum. Çünkü aklım hep Türkiye’dir.

“SINIR DEMEK DEVLET DEMEKTİR”

Sorulacak hesabımız vardır, alınacak intikamımız vardır. Rejim unsurları kaçacak ve saklanacak delik aramanın peşindedir.

Türkiye egemen senaryoların içinde değildir. Buna gerek de yoktur. Sınır demek devlet demektir. Girenin çıkanın belli olmadığı bir devletin egemenlik hakları çiğnenmiş demektir. Türkiye’nin devlet güvenliği hudut boylarıdır. Bu gerçeği görmeyenlerin alayı birden şer ekseninde toplanmıştır.

Şehit yüzbaşının cenaze namazı geç kalan AKP’li isim için ikinci kez kılındı

İDLİB’DEN ÇEKİLİRSEK HATAY’DAN OLURUZ

Sorulacak hesabımız, alınacak intikamımız vardır. Rejim unsurları saklanacak delik aramanın derdindedir. Türkiye İdlib’de savaş oyunlarının içinde değildir, buna niyeti de yoktur. Gaye vatandır, sınır, insan güvenliğidir. İdlib’den geri çekilirsek Hatay’dan olmamız kaçınılmazdır.

Bir Rus haber sitesinde ‘Çalınan şehir Hatay’ başlığı ile haber yapılmış, gizli hedefler, sinsi arzular deşifre edilmiştir. Bu utanmazlıktır. Kim Hatay’a göz dikiyorsa, o gözü oyarız. Kim Hatay’a el uzatıyorsa o eli kökünden keseriz.

Sayın Kılıçdaroğlu ve İyi Parti sizin bunlara dair bir fikriniz var mıdır? Varsa kimlerin hizmetindesiniz? Hadi yok diyelim o zaman ne işiniz var Türkiye’de ne arıyorsunuz siyasette.

Misak-ı milli coğrafyada bir kuşun kanadı kırılsa, bir masumun göz pınarlarından yaş süzülse Türk milleti dert edinir bedelini de peşinen ödetir. Çevremizdekilere dikiz aynasından bakmayız bakamayız. Bana değmeyen yılan bin yaşasın diyemeyiz, o yılanı yuvasında boğarız.

Rus savaş uçakları İdlib’i vurdu: Çok sayıda ölü var

“PUTİN’İN VARMAK İSTEDİĞİ YER NERESİDİR?”

5 Mart’ta Putin ile yapılacak görüşme çok kritiktir. Putin’in varmak istediği yer neresidir? Dalımızı kesenin damını yıkarız. Türkiye’ye yan gözle bakanın alnını karışlarız. Rusya’nın sıcak denizlere inme planı tarihi bir hedeftir. Şimdi de Suriye ve Libya üzerinden Afrika’ya açılma hedefi gizlemeyecek kadar berraktır.

ABD’nin Rusya’nın stratejik hedeflerinden habersiz olması abesle iştigaldir. Suriye diye bir devlet fiilen yok hükmündedir. Eğer biz gitmezsek bir gün mutlaka onlar gelecekler, vatana ve millete kastedeceklerdir.

“RUSYA ZORBA İLKELERİNİ GÖZDEN GEÇİRMELİDİR”

Kremlin Sözcüsü Rusya dışındaki tüm ülkelerin uluslararası hukuka aykırı olarak Suriye’de bulunduğunu ifade etmiştir. Bize göre halt etmiştir. Putin Rusya’nın kimseyle savaşa hazırlanmadığını, kimsenin de aklına savaş gelmemesi için elinden geldiğini yaptığını söyleme gereğini hissetmiştir. Putin ne derse desin kahramanlarımızın kasıtlı olarak bölgede hedef alındığı barizdir. Saldırıya uğrayan Türk askeri konvoyu ile ilgili önceden Rus yetkili makamlarına bilgi verilmesine rağmen Moskova yönetimi inkâr etmiştir. Bu menfur saldırının evrensel değer ve mirasa aykırılı ortadadır. 27 Şubat’ta rejim uçaklarının arasında bal gibi buz gibi Rus uçakları da vardı ve ölüm saçmışlardı. Kimi kandırıyorlar, neyi anlatıyorlar? Putin’in varmak istediği yer neresidir? Rusya’nın sıcak denizlere inme planı tarihi bir hedeftir. Şimdi de Suriye ve Libya üzerinden Afrika’ya açılma hedefi gizlemeyecek kadar berraktır. ”

ABD Başkanı Trump’ın bundan habersiz olması, Putin’in amacını Cumhurbaşkanına sorması akıl tutulmasıdır. Trump ile Putin’in Helsinki’de buluşup Türkiye ve bölge ülkelerinin hangi başlıklarda anlaşıp görüş birliğine vardıkları hâlâ sırdır. Esad’ın son kullanım tarihi dolduğunda ilk önce fişini Putin çekecektir. ”

Eğer biz gitmezsek bir gün mutlaka onlar gelecekler. Bununla yetinmeyip vatana ve millete kast edecektir. Biliniz ki kan ve bal kokusu bir ayıyı çılgına çevirecektir. Hodri meydan, ayı gelirse gelsin göreceği sadece ve sadece bozkurt ruhunun dirilişidir. Rusya Dışişleri Bakanı’nı Türk askerlerinin olmaması gereken bir yerde olduklarını açıklamıştır. Bu tek yanlı suçlamalar baya bir yalandır, küstah bir uydurmadır. Tepeden tırnağa hezeyandır.

Rusya’nın asla kabul etmeyeceğimiz şekilde değişen şartlara göre sınır belirleme çabası bize göre dayatmadır masayı dinamitlemedir. Bu kapsamda MHP’nin İdlib’de gerginliğiyle ilgili görüşleri şöyledir.:

Rusya zorba politikalarını gözden geçirmeli, Astana ve Soçi ilkelerine bağlı kalmalıdır. Türkiye2nin 35 km derinliğinde güvenli bölge oluşturmasına destek vermelidir. Esad unsurları gözlem noktalarımızın gerisine derhal ve ön şartsız geri çekilmelidir. M4 ve m5 karayolunun kontrolü müştereken sağlanmalıdır. Sığınmacılarla ilgili alınacak tedbirlere her ülke destek vermelidir. Sınır kapılarımız açılıncaya kadar, yollara düşen sığınmacılara özgürlük ezberini tekrarlayan Avrupa ülkelerinin çirkin müdahaleleri acıklı bir tablodur. AB insani dramlar karşısında sınıfta kalmıştır. Uyarıyorum Türkiye’nin şakası falan yoktur. İdlib meselesi bir vatan muhafazasına sabitlenmiştir. Rusya ve Suriye Türkiye’nin daha fazla sabrını zorlamamalıdır.”